Froome rijdt Giro én Tour

Chris Froome staat volgend jaar aan de start van de 101e Giro. Dat heeft de renner van Team Sky tijdens de voorstelling van het parcours bekend gemaakt. De winnaar van de Tour en de Vuelta wil proberen alle drie de grote rondes achter elkaar te winnen. Hij zou daarmee in de voetsporen treden van Eddy Merckx en Bernard Hinault.

Op 4 mei 2018 begint de renner van Team Sky dus aan zijn zoektocht naar de eindzege in een derde grote ronde op een rij. Nog maar twee renners deden hem dat voor: Eddy Merckx en Bernard Hinault. "Het feit dat het zo uitzonderlijk is om ze alle drie op een rij te winnen, motiveert me."

"Het is heel opwindend om een nieuwe uitdaging aan te gaan en om iets te doen dat mensen misschien niet van mij zouden verwachten."

"Ik heb ook het gevoel dat mijn wielercarrière in Italië begonnen is. Ik heb er drie jaar gewoond voor ik prof werd. Dit voelt dus een beetje als het volmaken van de cirkel." Het zou bovendien ook de eerste eindzege voor Team Sky zijn in de Giro. Het team was nog nooit succesvol in Italië.

Naast een poging om de Ronde van Italië te winnen zal Froome ook deel nemen aan de Tour de France om die voor de vijfde keer te winnen. "We hebben er goed over nagedacht. Het zou een uitzonderlijke prestatie zijn om in de moderne tijd in een seizoen de Giro en de Tour te winnen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik die uitdaging succesvol kan afronden."

"Er zit dit jaar ook een extra week rust tussen de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. Ik kan dus een week extra recupereren en trainen. Dat maakt het allemaal toch iets realistischer."

"Dit jaar hebben we ook goed gewerkt tussen de Tour en de Vuelta. Die ervaring kunnen we meenemen naar komend seizoen."