Verwondingen Kromkamp ernstiger dan gedacht

Icoon SportDe verwondingen van Jan Kromkamp zijn ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De verdediger werd zaterdagavond na afloop van een vriendschappelijk wedstrijd tussen PSV en VV Acht in elkaar geslagen.

Hij heeft daarbij een gebroken neus, een gebroken jukbeen en een gebroken oogkas opgelopen. Bovendien kampt hij met een lichte hersenschudding. In eerste instantie werd alleen gedacht aan een gebroken neus.

Volgens Pedro Salazar-Hewitt van PSV gaat het inmiddels al weer wat beter met Kromkamp, die zelf vanwege een blessure niet meevoetbalde tegen Acht. "Hij is weer thuis en de zwellingen in zijn gezicht nemen af. Bovendien gaat zijn oog alweer een stukje open", aldus de woordvoerder. De rechtsback bracht na het voorval een nacht door in het ziekenhuis.

Zowel PSV als de politie tast nog in het duister over de oorzaak van de mishandeling. Salazar-Hewitt: "We hebben geen idee. Het was een gezellige middag en avond en niets wees erop dat zoiets zou gebeuren. Heel vervelend allemaal."

Volgens Salazar-Hewitt gebeurde het voorval rond elf uur 's avonds. "Hij liep naar zijn auto en op de parkeerplaats heeft hij klappen gekregen en is hij gemolesteerd."

Kromkamp heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "We onderzoeken de zaak. Maar er is helaas nog niemand aangehouden", aldus een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost.

Kromkamp in actie
Momentopname op het veld

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!