Voorbeschouwing UFC Fight Night 105

Op dit MMA-gala zou de Nederlander Stefan Struve het eigenlijk opnemen tegen Junior dos Santos, maar een gescheurde spier in de schouder van de Nederlander zorgde ervoor dat Struve zondagnacht geblesseerd moet toekijken. Travis Browne en Derrick Lewis vechten nu in het hoofdprogramma van UFC Fight Night 105. In het Canadese Halifax gaat verder Johny Hendricks het gevecht aan met de Cubaan Hector Lombard en zal Sam Sicilia, na twee achtereenvolgende verliespartijen, proberen om tegen lokale held Gavin Tucker eindelijk weer de winstbonus mee naar huis te nemen.

Travis Browne vs Derrick Lewis
Het loopt niet zo heel lekker meer met Browne. Nadat hij in 2013 nog drie gevechten op rij won, waaronder een knock-out overwinning op Alistair Overeem, zit de carrière van Hapa in het slop. Zijn laatste twee gevechten gingen kansloos verloren. Weliswaar tegen twee topvechters, voormalig UFC-kampioenen Fabricio Werdum en Cain Velasquez, maar de manier waarop Browne verloor was stuitend. De reden hiervoor kan liggen in het feit dat Browne besloot om het succesvolle team Jackson-Wink te verruilen voor Glendale Fight Club, het team waar zijn vriendin Ronda Rousey ook traint. Sindsdien gaat het namelijk minder en minder met de 34-jarige zwaargewicht. Browne laat doorschemeren dat ook hij niet tevreden is met het team van coach Edward Taverdyan, want de Amerikaan heeft aangegeven dat Taverdyan Browne niet zal coachen tijdens het gevecht tegen Lewis.

Lewis daarentegen heeft het jaar van zijn leven achter de rug. In 2016 vocht de 32-jarige Texaan zelfs vier keer. Al die vier gevechten werden gewonnen, waarvan zelfs drie door een knock-out. Lewis heeft trouwens vijftien van zijn zeventien overwinningen gewonnen via knock-out, dus Browne zal zijn verdediging goed in de gaten moeten houden.


Browne vs Lewis promo (Bron: Youtube)

Johny Hendricks vs Hector Lombard
Nóg een vechter die het zwaar heeft in de UFC. Voormalig kampioen in de weltergewichtsklasse Hendricks heeft de afgelopen jaren enorm veel moeite gehad met het op gewicht geraken voor een gevecht, met zelfs een aantal afzeggingen als gevolg hiervan. UFC-directeur Dana White dwong Hendricks dan ook een gewichtsklasse hoger te vechten en het lijkt erop alsof dit Big Rigg goed doet. 

Voormalig Bellator middengewichtkampioen Lombard lijkt daarentegen veel last te hebben van de nieuwe regelgeving van het Amerikaanse dopingbureau USADA. Bij de organisatie Bellator was de Cubaan 23 gevechten ongeslagen, maar sinds zijn overstap naar de UFC kan de Olymisch judoka geen potten meer breken en staat hij na acht gevechten op slechts drie overwinningen.


Hendricks vs Lombard promo (Bron: Youtube)

Sam Sicilia vs Gavin Tucker
De Canadees Tucker maakt zijn UFC-debuut in Halifax. Zoals op elk UFC-gala buiten de VS, krijgt lokaal talent een kans om zich te laten zien voor een thuispubliek. De al negen gevechten ongeslagen Tucker zal zondag de Canadese vlag verdedigen tegen de 31-jarige Sicilia, een vechter die inmiddels al elf partijen in de UFC gevochten heeft, waarvan hij er slechts vijf gewonnen heeft. Tucker, afkomstig uit een dorpje met slechts 90 inwoners, heeft niet de tegenstand gekregen die Sicilia in de UFC wel heeft gekregen, maar The Newfoundland Terror zal deze kans aangrijpen om een carrière in de UFC veilg te stellen.

 
Amateuroverwinningen van Gavin Tucker (Bron: Youtube) 

Overige gevechten in het hoofdprogramma
Elias Theodorou vs Cezar Ferreira
Sara McMann vs Gina Mazany
Paul Felder vs Alessandro Ricci
Voorprogramma
Nordine Taleb vs Santiago Ponzinibbio
Carla Esparza vs Randa Markos
Aiemann Zahabi vs Reginaldo Vieira
Jack Marshman vs Thiago Santos

UFC Fight Night 105 wordt zondagnacht gehouden in Scotia Center Halifax te Nova Scotia, Canada. Het hoofdprogramma wordt rechtstreeks uitgezonden door betaalzender Fox Sports. De uitzending op kanaal zes begint zondagnacht om 3:00 uur.  Het voorprogramma kan gevolgd worden via de betaalde streamservice UFC Fight Pass. Dit programma begint om half één.