Knut trekt grote mensenmassa's

Niet alleen in Nederland genieten attractieparken en meubelboulevards extra belangstelling in het lange Paasweekend. Ook in Duitsland trok de bevolking er op grote schaal op uit.

Een enorme mensenmassa trok zondag en maandag naar de Berlijnse dierentuin om zich te vergapen aan het ijsbeertje Knut. De beroemdste ijsbeer van de wereld geniet al bijna een maand een filmsterrenstatus.

De dierentuin zag zich de afgelopen dagen genoodzaakt een slingerend wachtrij-systeem in te stellen waar mensen langs paaltjes en linten moeten lopen, om de massa in goede banen te leiden. Knut komt twee keer per dag een uurtje zijn hok uit, tussen elf en twaalf uur 's ochtends en tussen twee en drie uur 's middags. In deze beperkte tijd weet hij tienduizenden bezoekers kostelijk te vermaken met bokkesprongen en zijn pluisachtige aaibaarheid.

Het beertje werd vlak na zijn geboorte in december verstoten door zijn moeder. Een oppasser van de dierentuin voedde Knut met een flesje. Het dier werd wereldnieuws toen een dierenbeschermingsorganisatie opperde dat hij moest worden afgemaakt, omdat hij niet op een natuurlijke manier zou opgroeien. Sinds Knuts eerste verschijning in het openbaar, op 23 maart, kwamen er naar de dierentuin in Berlijn 300.000 bezoekers meer dan normaal.