Bandenkeuze Red Bull onverwacht voor Ferrari-coureurs

Ferraricoureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel hadden niet verwacht dat Red Bull in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi met een alternatieve bandenstrategie zou komen. Daniel Ricciardo en Max Verstappen starten de race zondag met de supersoftbanden, terwijl de rest in de voorste gelederen op de zachtere ultrasofts vertrekt.

Vettel, die vertrekt vanaf plek vijf, dacht er niet over om eenzelfde strategie te hanteren. "Ik denk niet dat het in de race een echt voordeel op zal leveren. Het wordt in elk geval wel interessant om te zien wat er gaat gebeuren, want die keuze kan de Red Bulls in het begin ook kwetsbaar maken. Misschien dat we daar van kunnen profiteren, maar het zal spannend worden", aldus de Duitser, die samen met Verstappen op de derde rij staat. "Ons doel is in elk geval duidelijk, een plek op het podium."

Räikkönen, goed voor plek vier, kon het niet zo veel schelen. "Het verrast me niet echt nee, maar ik heb het zelf niet overwogen. Je mag die banden gebruiken, dat is elke keer zo, dus we zullen zien hoe het uit gaat pakken", sprak hij helder. "De run naar de eerste bocht is hier niet lang, dus het wordt wel lastig om Ricciardo gelijk al bij de start te pakken."