Melanie Sijbers gruwelijk aan haar einde gekomen

MisdaadDe vermoorde 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop is voor haar dood door verdachte Peter H. (41) op grove wijze misbruikt en daarna gewurgd. Dat stelt het Openbaar Ministerie in de dagvaarding tegen H.

De verdachte, de stiefvader van Melanies beste vriendin, haalde Melanie op 7 september met de auto op om zogenaamd een cadeautje te kopen voor zijn stiefdochter. Hij reed echter naar een loods, bond Melanie vast met tie-rips (plastic bevestigingstrips). Daarna scheurde hij haar T-shirt en bh van het lijf en dwong hij het meisje hem onder bedreiging oraal te bevredigen.

Na het seksuele misbruik smeet hij Melanie in de achterbak van zijn auto en reed naar een bos. Daar wurgde hij het slachtoffer en dumpte het lijk.

Het Openbaar Ministerie verklaart dat H. de feiten heeft bekend. Op 10 januari zal er een eerste pro-formazitting zijn. Daar zal bepaald worden wanneer H. psychologisch onderzocht kan worden. Dat zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren in het Pieter Baan Centrum. Dat zelfde instituut verklaarde H. in 2002 genezen en rijp om de tbs-kliniek te verlaten.



Melanie Sijbers