Williams aast op 'Serena Slam'

Serena Williams verdween na haar triomf begin deze maand op Roland Garros drie weken lang min of meer uit beeld. De 33-jarige tennisdiva wilde zich in alle rust voorbereiden op Wimbledon en koos voor haar specifieke trainingen enkele Amerikaanse grasbanen uit, die eigendom zijn van golflegende Jack Nicklaus. Williams wil in Londen niets aan het toeval overlaten. Ze aast op het 'Serena Slam', oftewel haar vierde triomf op rij bij een grandslamtoernooi. De titels bij het US Open (2014), het Australian Open (2015) en de Open Franse titelstrijd (2015) heeft de onbetwiste nummer één van de wereld al in bezit.

"Ik voel geen enkele druk om nu ook mijn vierde opeenvolgende major te winnen", sprak Williams stoer. "Het voelt niet anders aan. Dat is, denk ik, een goed teken."

Mocht Williams voor de zesde keer Wimbledon winnen, wacht haar een nieuwe uitdaging. Ze kan dan voor de eerste keer sinds de Duitse Steffi Graf in 1988 vier grandslams inéén kalenderjaar winnen, Dan zou ze dus ook het US Open nog moeten binnenhalen. "Ik leef bij de dag, laat ik eerst hier op Wimbledon maar eens zegevieren."