Penisartiest scoort op seksbeurs in Sydney

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een Australische schilder is er na veel moeite eindelijk in geslaagd om bekend te worden door met zijn penis te schilderen. De 56-jarige Tim Patch, beter bekend als 'Pricasso', is met zijn schilderkunsten zelfs de hoofdattractie van een grote Australische seksbeurs geworden. Hij zorgde daar afgelopen week onder andere voor ophef door met zijn penis een portret van de Australische premier John Howard te schilderen.

Het lukte de vader van vier kinderen eerder niet om door te breken als kunstenaar. "Toen ik een vriendin vertelde dat ik met mijn penis kan schilderen, was ze erg enthousiast", aldus Pricasso. Toch lukte het ook met zijn nieuwe techniek niet om zijn schilderijen aan de man te brengen, totdat de seksbeurs het oppikte.

Inmiddels is Pricasso over de hele wereld beroemd geworden door zijn unieke manier van schilderen. Zijn familie was echter minder enthousiast. "Mijn vader was niet onder de indruk. Hij schudde zijn hoofd en zei: 'Oh dear, oh dear, oh dear'."

Pricasso heeft wel een aantal concessies moeten doen voor zijn succes. Zo filmt hij het nu altijd als hij een schilderij maakt, omdat veel mensen hem niet geloven. Bovendien moest hij een andere verfsoort kiezen, en was het soort doek dat hij eerder gebruikte te ruw voor zijn kwast.


Pricasso maakt momenteel aan de lopende band portretten op de seksbeurs.
(Zie ook de video.)