Transavia duurder met 1 euro

Icoon Vervoer Transavia stunt vandaag: wie snel een reisje met Transavia boekt, kan voor 1 euro naar Kopenhagen, Londen, Berlijn of Glasgow vliegen. Zo lijkt het tenminste. De luchthavenbelastingen bij Transavia zijn zo hoog, dat een normaal ticket met easyJet of Air Berlin nog goedkoper is.

Schiphol hanteert veel hogere tarieven dan de luchthavens Rotterdam en Eindhoven. Daarbij moet Transavia veel meer belasting betalen dan de concurrentie. Transavia mag geen gebruik maken van de goedkope H-pier, omdat zij te veel vliegtuigen hebben. De nieuwe pier zonder slurf is speciaal gebouwd voor prijsvechters. Reizigers worden per bus naar het vliegtuig gereden. Transavia is woedend over de belastingverschillen en spreekt van prijsdiscriminatie.

Mogelijk gaat de luchtvaartmaatschappij Schiphol voor de rechter dagen. "Wij doen dat echter alleen als wij een grote kans van slagen hebben. Dat onderzoeken we nu". Transavia begrijpt dat er geen plek is op de H-pier. "Laat ons dan aan de slurf, maar geef ons wel die korting", aldus Transavia. Schiphol wil daar niet aan: die kostbare loopslurven zijn niet voor niets aangelegd. Transavia probeert de komende jaren steeds meer gebruik te maken van de luchthavens Rotterdam en Eindhoven.