Belgische meisjes nog altijd niet gevonden

Icoon BuitenlandsNa ruim een week is er nog altijd geen spoor van de verdwenen Stacy en Nathalie. De twee meisjes uit Luik houden België nog altijd flink bezig. De moeder van Nathalie, die ook Stacy verzorgde, is inmiddels door de politie verhoord. De biologische moeder van Stacy, Christiane Granziero, werd eind vorige week veroordeeld voor mishandeling.

In België keert de publieke opinie zich steeds meer tegen Catherine Dizier, de moeder van Nathalie die beide kinderen in zwaar beschonken toestand uit het oog verloor. Granziero werd door een rechtbank veroordeeld omdat zij haar kinderen onder andere opsloot en sloeg terwijl zij zich prostitueerde.

Dizier is afgelopen weekeinde door de politie verhoord nadat zij een 'intrigerende sms' zou hebben ontvangen. Ze zat vele uren bij de politie. Het is niet bekend of dit verhoor nieuwe informatie heeft opgeleverd.

Hoofdverdachte Abdullah A. zit nog altijd vast. Een vriend van hem heeft zich gemeld met een alibi: A. zou op het moment van de verdwijning bij hem in de auto hebben gezeten. Later zouden zij samen een BMW hebben gestolen, reden waarom A. zich een paar dagen schuil hield. De politie noemt het alibi 'flinterdun'. De verdachte moet vandaag voor de raadkamer verschijnen, die zal beslissen of het bewijs tegen hem sterk genoeg is om hem vast te houden.


Christiane Granziero en Abdullah A.


Met dank aan verita voor de submit.