'Straatvegers Amsterdam bang voor jeugd'

BinnenlandsPersoneel van de Amsterdamse reinigingsdienst is in de wijk Overtoomse Veld in Amsterdam-West zo bang voor de jeugd, dat het alleen nog 's ochtends tussen 7.30 uur en 10.00 uur schoonmaakt. De medewerkers voelen zich bedreigd en geïntimideerd door schooljeugd en hangjongeren.

De hangende jongeren zouden de straatvegers geregeld bekogelen en vernielingen plegen aan de veegwagens. Dezelfde jongelui veroorzaken overigens ook grotendeels de rotzooi op straat. Om te voorkomen dat de buurt ernstig vervuilt, maakt de reinigingsdienst nu wel elke dag schoon.

NOS teletekst meldt bovenstaande feiten op basis van een door het desbetreffende stadsdeel verzonden e-mail aan de bewonersvereniging.

Stadsdeel Slotervaart laat in een reactie weten dat er niks van de berichten klopt. Er wordt wel degelijk geveegd, ook na 10:00 uur. Voor zover bekend bij de leiding van het stadsdeel en bij de politie worden de reinigingsmedewerkers ook niet bedreigd. Wel hebben ze last van drukte op straat tijdens schoolpauzes, doordat er 17 scholen zijn met leerlingen uit de hele stad.