De één april kikker waart weer rond

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat het vandaag één april is. Zoals de laatste jaren gewoonlijk is, worden vele grappen al ver voor deze datum gelanceerd. Ook op FOK! kwam je er een aantal tegen. Een opsomming van andere grappenmakerij volgt hieronder.

Veronica zendt vanavond Mission Impossible 3 uit. Diverse omroepgidsen melden de uitzending. De film moet echter nog in première gaan in de bioscoop.

Friesland heeft het top-level domein .fy gelanceerd. De domeinen worden uitgegeven door de Stichting Internet Domeinnammeregistraasje Fryslân (SIDF). Via een aantal providers werkt het .fy domein overigens: www.sifd.fy; anderen klikken hier www.sifd.nl.

De site Weblognieuws.nl kondigde vorige week aan te gaan betalen voor nieuws van webloggers. Veel media namen het bericht over in de veronderstelling dat het waar was (Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Marketingfacts en Nieuwe Revu). Een groot aantal webloggers die betaald wilde worden, meldde zich aan voordat de inschrijfdatum van 31 maart eindigde. En het zijn nogal wat webloggers, die in de grap zijn getrapt; zie de lijst.

Palingworst moet verboden worden omdat de palingstand zeer penibel is, zo meldde de Volkskrant van de week op last van de Stichting Reinwater. Palingworst bevat alleen helemaal geen paling; het bestaat uit onder meer varkensvlees en tarwezetmeel.

Het Radio 2-programma Cappuccino van Sjors Fröhlich kwam met het bericht dat via de site nationale06gids.nl, het mogelijk zou zijn om vanaf volgende week de gegevens in te zien van alle 06 nummers.

Haai ontsnapt!! Hulpdiensten proberen voor de kust van Scheveningen een ontsnapte haai te vangen. Het dier zwom zaterdagochtend weg uit het aquarium van Sea Life: dat gebeurde doordat er een sluis per ongeluk open stond. Zie verder RTV West.

Voor de kust van België zou vandaag een bultrug (grote walvis) zwemmen.

Britten
Engelse kranten hadden dit jaar heel veel één aprilgrappen:

The Sun: In de Britse rivier de Thames zijn pinguïns gezien. Ze zijn vermoedelijk per ongeluk van de Zuidpool meegekomen op vissersboten.

The Daily Express: Er is een briljante methode gevonden om wegen op te hogen. Daartoe worden geplette biscuitjes gebruikt, omdat die poreus zijn en het water goed laten weglopen.

Daily Mirror: Een wandelaar ontdekte in een oude eik in Hampshire de gezichten van de complete koninklijke familie.

Daily Mail: Deze krant toont een foto waarop is te zien dat de voordeur van de ambtswoning van premier Tony Blair wordt vervangen door een knalrood exemplaar.


?? Post van Bea ??
De Telegraaf meldt vandaag groot op de voorpagina dat er vertrouwelijke informatie rond het koninklijk huis op internet is terechtgekomen. Het zou gaan om correspondentie van onder meer koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Een student tipte De Telegraaf. Hij zou het per toeval via een uitwisselingsprogramma hebben binnengehaald.

De student zegt dat een hoge militair de bestanden per ongeluk middels een uitwisselingprogramma toegankelijk had gezet. Defensie neemt de zaak zeer serieus, maar op Radio 1 zei staatssecretaris Van Hoof een 1april-grap niet uit te sluiten.

Andere aprilgrappen ontdekt? Meld ze in de reacties.

Met dank aan _serial_, joandutch, ricki77, Paalie en Jump voor de submit.