Nederlanders vast in Marokko na homoseks met jongens

MisdaadIn Marokko zijn afgelopen week drie Nederlanders aangehouden wegens seks met Marokkaanse jongens. De drie betaalden voor de seksuele diensten. Eén van Nederlanders had seks met minderjarigen.

Hoofdverdachte is de 40-jarige Michel E. uit Breugel. Hij had in zijn appartement in Marrakesj de 16-jarige Mohamed Amine D. op bezoek. Ook werd bij hem de 18-jarige Mohammed Reda El E. aangetroffen. Volgens de politie kende Michel E. beide jongens al twee jaar en betaalde hij hen tussen de 10 en 20 euro per keer. De ontmoetingen vonden plaats als E. op vakantie was in Marrakesj.

De andere twee Nederlanders, Cees van der B. (57) en Paul K. (57) uit Utrecht, werden opgepakt toen zij naar een pornofilm keken met Marokkaanse jongemannen van 20 en 25 jaar.

Michel E. zou zich in ieder geval schuldig hebben gemaakt aan pedofilie, door seks te hebben met minderjarigen; hierop staat 4 jaar celstraf. De twee Utrechters worden schuldig geacht aan het betaald seks hebben. Ook dat is verboden in Marokko en daarop staat maximaal 2 jaar cel. In het Noord-Afrikaanse land is homoseks overigens sowieso strafbaar.

Sekstoerisme
Volgens de Marokkaanse stichting 'Touche pas à mon enfant' (blijf van mijn kind af) zijn bovenstaande zaken slechts het topje van ijsberg. Het sekstoerisme in Marrakesj is volgens de stichting de laatste jaren enorm toegenomen.

Vaak worden de minderjarigen geronseld door speciale gidsen die ze aanbieden aan de buitenlandse toeristen, aldus een woordvoerster van de stichting. Volgens haar zijn er meerdere pedolfilienetwerken in Marokko actief.