Tot 12 jaar en tbs voor vermoorden 18-jarige

--Christiaan-- had ons via de nieuws-submit te melden:

De 20-jarige Mattie B. uit Obbicht is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs wegens de moord op zijn ex-vriendin Jeanny Wagemans uit Born. De uitspraak is overeenkomstig de eis van twee weken geleden.

De 18-jarige Jeanny verdween op vrijdag 7 januari. Naar later bleek had ze een heimelijke afspraak met haar voormalige vriendje Mattie. Die doodde haar nog dezelfde avond en dumpte het lichaam bij de Maas. Pas drie dagen later werd het lijk van het meisje gevonden. Mattie B. was samen met zijn vriend Paul M. een dag eerder al gearresteerd. Door onder meer het gebruik van de gsm van Jeanny had Mattie de verdenking op zich geladen.

De 18-jarige Paul M. uit Grevenbicht kreeg wegens medeplichtigheid vandaag 8 jaar cel opgelegd, dat is 2 jaar hoger dan de eis. Samen met Mattie B. moet hij bovendien de ouders van het vermoorde meisje een schadevergoeding van ruim 12.500 euro betalen.

'Per ongeluk'
Jeanny WagemansWaarom het 18-jarige meisje gedood moest worden is niet geheel duidelijk. Meest voor de hand liggend is de ziekelijke jaloezie van Mattie B. in combinatie met driftbuien. De ouders van B. en de ouders van Jeanny, rivaliserende ondernemers in de bouwsector, waren beiden tegen de relatie. Uiteindelijk verbrak Jeanny, tot groot ongenoegen van Mattie, de relatie.

De twee 'vrienden' schoven tijdens de rechtszitting de schuld opelkaar af. Mattie verklaarde dat hij tijdens een ruzie in de auto per ongeluk Jeanny had gewurgd. ''Door mijn zweethanden schoot ik van haar schouder naar haar keel'', stelde hij. Dat 'ongelukje' kost B. dus nu 12 jaar cel en ter beschikking stelling (tbs).