Krokodillenjager Steve Irwin flink gebeten

Televisiekrokodillenjager Steve Irwin is deze week bijna in een krokodillenhapje veranderd toen een twee meter lang reptiel haar tanden in zijn been zette. Een beroepsrisico, zei Irwin, die twaalf hechtingen nodig had.

De dertien jaar oude zoutwaterkrokodil Toolakea greep Irwin toen zij werd verplaatst naar een ander onderkomen in de Australia Zoo, ongeveer honderd kilometer ten noorden van Brisbane.

Ik sloeg een touw om haar kaken, sprong op haar en tilde haar over het hek. Net op het moment dat ik haar aan de andere ploeg wilde overdragen, werd ze wild. Ze schudde met haar hele lijf en toen ze neerkwam zette ze haar tanden in mijn been. Daarna schudde ze met haar kop en dat heeft er een beetje een kliederboel van gemaakt.

Het ongeluk werd gefilmd door een cameraploeg die een documentaire maakte. Of de beelden ook in het in 130 landen via Discovery Channel uitgezonden programma 'Crocodile Hunter' zullen verschijnen is nog onduidelijk.

Irwin, die in zijn werk regelmatig door slangen, hagedissen, krokodillen en andere dieren gebeten wordt, maakt de tachtig kilogram zware vrouwtjeskrokodil geen verwijten. Het arme wijfie probeerde zich te verdedigen.