Belgische moslima zwicht voor bedreigingen

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Belgische moslima van Marokkaanse komaf heeft ontslag genomen nadat haar werkgever maandenlang werd bedreigd. Een anonieme briefschrijver dreigde werkgever Van Nieuwenhuyse te vermoorden indien hij de 31-jarige Naïma Amzil niet zou ontslaan. Brieven die vandaag binnenkwamen bij het bedrijf Remmery en de krant De Standaard waren voor de vrouw de druppel.

De eerste dreigbrief kwam op 24 november binnen bij het Ledegemse delicatessenbedrijf Remmery. De schrijver eiste toen dat Amzil haar hoofddoek thuis zou laten. Toen de vrouw daar gehoor aan gaf eiste de briefschrijver in nieuwe brieven haar ontslag. Een man uit Kortrijk die in verband met deze zaak werd aangehouden werd enkele dagen later weer vrijgelaten.

Het is niet duidelijk waarom juist Amzil tot mikpunt werd gekozen. In de brieven, ondertekend met N.V.V. (Nieuw Vrij Vlaanderen) en J.R. (Jack Ruby), werden ook andere ondernemers die moslims tewerk stellen gewaarschuwd. De zaak leidde tot veel beroering in België. Amzil en haar werkgever werden zelfs ontvangen door koning Albert.

Belgische moslima zwicht voor bedreigingen
Naïma Amzil en haar werkgever