'Opdracht moord Nomads kwam uit A'dam'

De opdracht voor de moorden op de drie leden van de Limburgse Nomads-afdeling van de Hells Angels kwam direct uit Amsterdam. Dat heeft kroongetuige Angelo Diaz gisteren verklaard tijdens de tweede dag van het proces tegen leden van de Nomads. Voormalig Hells Angelspresident 'Big Willem' van Boxtel wist van de hoed en de rand, zo betoogde Diaz. De poep moest van de stoep geruimd worden.

Diaz, een 46-jarig ex-lid van de aan de Angels verwante motorclub Caribbean Brothers uit Curaçao, zei gisteren dit gehoord te hebben van Ron van W., de oprichter van de Caribbean Brothers.

De reden voor de moorden op Nomads-president Paul de Vries (54) en de clubgenoten Serge 'Moon' Wagener (34) en Cor Peijenenburg (33) moet volgens hem gezocht worden in het rippen van een partij van bijna 300 kilo cocaïne. Volgens Diaz hebben de Nomads Marco H. en Jack S. tegenover hem bekend dat zij De Vries hebben doodgeschoten. Dit was gebeurd opdat zij tegen Colombiaanse cocaïneleveranciers, van wie de miljoenenpartij harddrugs was gestolen, konden zeggen: ''Kijk dit hebben we al voor jullie gedaan''. De Nomads vreesden voor represailles vanuit Colombia, en bovendien wilden ze zaken blijven doen met de Colombianen.

Het verhoor van Diaz vond gisteren plaats in Rotterdam, omdat gevreesd wordt voor de veiligheid van de kroongetuige, die zelf door justitie vervolgd wordt wegens betrokkenheid bij de invoer van de omstreden en verdwenen partij cocaïne en wegens vuurwapenbezit. Justitie hoopt nog deze week een overeenkomst met Diaz te sluiten waarin wordt vastgelegd hoe hij wordt beloond voor zijn belastende verklaringen. Dan moeten ook alle verklaringen openbaar worden gemaakt waarop zijn deal met justitie betrekking heeft.


De geliquideerde Nomads-president Paul De Vries (rechts)