[update] Site AEL van het web gehaald

Afgelopen weekend is de site van de Arabisch Europese Liga Nederland (www.ael.nl) door hun provider geblokkeerd. Vermoedelijke reden zou een kritisch artikel over de oorlog in Irak zijn wat de AEL vorige week publiceerde. Daarbij werd onder meer steun uitgesproken voor opstandelingen in Irak die aanslagen plegen tegen buitenlandse soldaten die in het land aanwezig zijn.
De site van de AEL werd tot dit weekend gehost door BliXem Internet Services.

Inmiddels heeft de AEL provisorisch een andere site opgezet, www.ael-nl.org, die in Maleisië wordt gehost.

Update 17:34
BliXem Internet Services laat in een reactie aan FOK! weten dat het niet de hostingprovider van de AEL was, en ook niet de site off-line heeft gehaald. ''Graag willen wij een rectificatie m.b.t. het artikel over de blokkering van ael.nl. Wij zijn namelijk geen hostingprovider van AEL. Onterecht worden we de hele dag al bestookt met mailtjes en telefoontjes'', aldus een woordvoerster van BliXem in een e-mail aan FOK!.

Uit gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland blijkt overigens dat BLiXem indertijd wel de registratie van de site heeft geregeld. Tot de laatst doorgevoerde update aan toe staat BliXem ook als Technical contact vermeld.

De nieuwe AEL-site, AEL-nl.org, wordt gehost door 357hosting. Een vanuit Nieuwegein opererende internetondernemer die eerder in het nieuws kwam vanwege het hosten van extremistische moslimsites. De sites van 357hosting draaien op servers in Maleisië.