AEL sympathiseert met verzet Irak

smokin had ons via de nieuws-submit te melden:

In een persbericht heeft vandaag de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL) haar steun betuigd voor het verzet van de Iraakse bevolking in Fallujah tegen de Amerikanen. De AEL is van mening dat de Verenigde Staten momenteel een "agressieve terroristische aanval uitvoert" uit op de stad. Hierbij zouden alle internationale wetten worden overtreden.

"Dit zal alleen maar meer verzet oproepen bij ons Arabisch en islamitisch volk in Irak, dat uiteindelijk de bezetting zal verpletteren", zo vertelt de Nederlandse AEL-secretaris Naïma Elmaslouhi in het persbericht. Ze roept namens de AEL alle Europese landen op zich uit te spreken voor het Iraakse verzet "en tegen de criminele, Amerikaanse bezetting."

Daarnaast zou Nederland haar soldaten uit Irak onmiddellijk moeten terugtrekken, vindt de AEL. "Wanneer dit niet gebeurt, dan moet ook Nederland worden veroordeeld door de Europese Commissie en het Europees Parlement. Een crimineel steunen bij het begaan van zijn daden betekent een indirecte steun voor de totaliteit van deze misdaad", aldus het officiële standpunt van de partij.

Elmaslouhi
Elmaslouhi, secretaris van de Nederlandse tak van de AEL