Onderzoek naar website van Martin K.

Justitie gaat de website van de in de gevangenis zittende tweevoudig moordenaar Martin K. aan een onderzoek onderwerpen. Men bekijkt of de informatie, die de in 2001 tot 14 jaar cel veroordeelde crimineel aanbiedt, wettelijk door de beugel kan.

Op de site valt onder meer een dagboek van K. te lezen. Maar tegen betaling van 80 cent per minuut kan men ook zijn strafdossiers inzien. Op niets verhullende politiefoto's is daarop het met kogels doorzeefde hoofd van zijn slachtoffer te zien. Ook een 112-gesprek valt te beluisteren, waarin de vriendin van de vermoorde man hoorbaar getuige is van de moord.

In het nieuws op 3FM zei Martin K. vanuit de gevangenis in Alphen aan de Rijn dat hij niet wakker ligt van de commotie. Als justitie besluit dat zijn site niet legaal is verhuist hij hem bijvoorbeeld naar de VS: ''Ik heb tijd zat om hier na te denken'', aldus een hevig stotterende K., die in het criminele milieu dan ook de bijnaam Martin de Stotteraar draagt.


Martin K. alias Martin de Stotteraar


Voor uitgebreide info verwijzen we naar de berichtgeving van gisteren, waar ook meerdere links staan naar de diverse pagina's en bestanden.