Hoofdverdachte dodelijke steekpartij vast

In Den Haag is vandaag de hoofdverdachte opgepakt van de dodelijke steekpartij afgelopen zaterdag in Den Helder. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Helder, die aangehouden is voor doodslag op de 17-jarige Antilliaan Nishmael Dorothea en het plegen van openlijk geweld. In eerste instantie had de politie gemeld dat de hoodfddader 16 jaar was, maar dat bleek een fout in een persbericht te zijn.

In totaal zitten nu 6 jonge inwoners uit de marineplaats vast voor de vechtpartij en het steekincident. Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de aanleiding voor de steekpartij waarschijnlijk een ruzie om een meisje en een fiets was. Terwijl de jongen op straat lag te sterven, dansten de vermoedelijke daders op zijn lichaam, aldus een getuige.

De oudste zus van het slachtoffer zegt dat geruchten over een ruzie tussen twee Antilliaanse groepen onjuist zijn. Volgens haar verdigde haar broer slechts een vriend: ''Nishmael was een kalme jongen, maar je moest hem niet uitdagen''. Hij was een bekende van de politie. Zijn moeder wil haar zoon niet als heilige afschilderen. ,,Maar hij stond altijd voor me klaar. Hij had zijn leven de laatste tijd goed op orde. Hij ging naar school én hij werkte''.