Archeologen vinden mummie Nefertiti
Een aantal Britse archeologen claimt de mummie van de legendarische Egyptische koningin Nefertiti gevonden te hebben. De archeologen zijn er van overtuigd dat de mummie die werd gevonden in het Dal der Koningen, nabij de Egyptische stad Luxor, van de koningin is. Deze conclusie wordt getrokken na twaalf jaar onderzoek, waarbij de wetenschappers zijn afgegaan op stukken van de pruik en de gaatjes in haar oren.
De mummie was omwikkeld met linnen en had een gebroken arm. Deze was op de manier gebogen die alleen was toegestaan als de dode een farao of koningin was. Volgens onderzoeker Joann Fletcher moet de mummie van een vrouw uit de late 18e dynastie zijn. Er zijn niet veel vrouwen die aan die eis voldoen, maar desondanks zal het nooit helemaal zeker zijn of de mummie daadwerkelijk van Nefertiti is.
De mummie werd al in 1989 gevonden door Franse archeologen in een zijkamer van de tombe van Amenhotep II. Omdat de mummie erg beschadigd was, werd er weinig aandacht aan besteed.
Nefertiti was de beeldschone vrouw van farao Achnaton en de stiefmoeder van farao Toetanchamon. Haar naam betekent "de mooie is gekomen" en ze kwam niet uit Egypte. Nefertiti stierf waarschijnlijk toen ze nog geen dertig jaar oud was. Haar man Achnaton stond bekend als een hervormer van de Egyptische godsdienst. Volgens hem bestond er maar 1 god: de zon, dit in tegenstelling tot het heersende idee van meerdere goden. Toetachamon ging de geschiedenis in als de jongste farao: hij overleed op 18-jarige leeftijd.