Britse marine doodt Somalische piraten

In de Golf van Aden, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Jemen, raakten gisteren Somalische piraten in gevecht met de Britse marine nadat deze tot twee keer toe hadden geprobeerd om het Deense vrachtschip MV Powerful te kapen

Ondersteund door een Lynx helikopter trokken er twee kleinere vaartuigen van de HMS Cumberland op uit om de vissersboot waarop de piraten zaten te onderscheppen. Toen deze dichterbij kwam openden de piraten het vuur en ontstond er een vuurgevecht, waarbij twee Somalische piraten de dood vonden. Hierop gaven de resterende piraten die bestonden uit Somaliërs en Jemenieten zich over en konden de Britse mariniers aan boord gaan. Daar troffen ze een zwaargewonde man aan en enkele wapens, nog onduidelijk is of de man uit Jemen tijdens het vuurgevecht gewond is geraakt of dat dat al eerder gebeurd was.

De Cumberland, die speciaal voor dit soort acties is uitgerust, maakt deel uit van de NAVO-vloot die een einde moet maken aan de piraterij in de regio. Opmerkelijk is dat dit de eerste keer was dat Britse mariniers een dodelijke schietpartij op zee hadden.

Met dank aan redcoon voor de submit