FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van woensdag 28 februari 2007

Unieke penalty

Er zijn voldoende unieke voetbalmomenten te vinden. Doorgaans gaan die over doelpunten. Of zelfs over eigen doelpunten. Of bijzondere acties. Slechts zelden echter zie je in zo'n lijstje een penalty. Nu zijn die ook zelden bijzonder. Doorgaans worden ze danwel snoeihard, danwel geplaatst tegen het net gejaagd. Maar er zijn uitzonderingen. En een daarvan steekt met kop en schouders boven de rest uit: we schrijven 5 december 1982 als in een wedstrijd tussen Ajax en Helmond Sport Johan Cruyff een penalty mag gaan nemen. En bij wijze van Sinterklaascadeau heeft de grootmeester iets moois bedacht.

Zooo, dat is wel heel lenig!!

Ik ken ze zelf wel vanuit de fysiopraktijk. Lenige mensen. Meestal pubermeiden die moeiteloos hun schouder uit de kom laten schieten en weer terugplaatsen. En dan de vraag van de bezorgde moeder of dit wel goed is voor haar. Ik antwoord dan uiteraard ontkennend en de vervolgvraag is dan ook altijd of ik er iets aan kan doen. "Niet veel", is mijn antwoord dan weer. "Hooguit kan ik het spiercorset rondom de schouder verbeteren en dan maar hopen dat zoiets afdoende helpt".
Nu is het inderdaad niet goed als iemand zulke losse gewrichten heeft. Maar soms kan het ook in je voordeel werken. Zoals voor deze vrouwen. Ziet er griezelig lenig uit.

Gezichts-transformer

Leuke site dit, volgens de submitter zelfs bizar, je uploadt een foto van jezelf, geeft vervolgens je levensfase/ras en je krijgt foto's te zien van jezelf als kleine baby, tiener, jong volwassen en oud.

Er is nog veel meer mogelijk op deze site, maar dat mag je allemaal zelf ontdekken, ik ben benieuwd of je de overeenkomsten net als de submitter eng vond, hij leek namelijk op een foto heel erg op zijn oma.

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit.

Top of Flop: Lily Allen - Alfie

Naast Top of Flop hebben we ook Top of Flop User's Choice. Jullie bepalen hier wat we ten gehore brengen door suggesties in te sturen, door middel van een PM of door het te dumpen in de submit.

Vorige week hadden Kasabian met Empire, en dat resulteerde in een kleine Top . Vandaag heb ik er weer een uit een andere genre, namelijk pop met rapachtige teksten. Helaas moest ze haar concert van 1 maart afzeggen, maar vandaag staat ze op de Weblog. Ze heeft met haar vorige singles 'Smile', 'LDN' en 'Littlest Things' behoorlijk wat succes geboekt. Ook met 'Alfie' lijkt het die richting op te gaan, maar wat vinden jullie ervan?

Bekijk hier Lily Allen - Alfie

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?"-spelletje en als volwasse ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom-vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in Australië het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag één waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Magische zeepbellen

Bellenblazen is iets wat meestal als een spelletje voor kinderen wordt gezien, maar deze meneer heeft zijn kindheid niet achter zich kunnen laten en blaast nog elke dag belletjes, maar je voelt het al aankomen hij blaast geen gewone belletje maar hij blaast bellen met special effects.

Ik kan me herinneren dat ik deze man als kind een keer op televisie heb gezien, maar dat is volgens mij al een flinke tijd geleden.

Winnaar name that bitchy blogger

Vandaag is de laatste dag van de feestmaand. De weblog bestond deze maand namelijk vijf jaar, mocht het je ontgaan zijn. Ons plan was om een heleboel prijzen weg te geven, en dat is ook zeker gelukt! Bij deze maak ik dan ook de winnaar bekend van 'mijn' name that bitchy blogger wedstrijd.

De winnaar... is geworden... HuHu!!
Hij was de eerste die alle antwoorden goed had en wint een linnen doek van 40x60 cm, waar hij een foto naar keuze op kan laten printen. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door printatelier.nl.

Je nick en e-mailadres zijn bekend bij de PR-mevrouw, en ze neemt binnenkort contact met je op.

Nu vragen jullie je natuurlijk af wat de goede antwoorden zijn, en die krijg je ook!
Bitch 1 is RealBizkit666, bitch 2 is Silmarwen, bitch 3 is Mister_Monkeyman, bitch 4 is Knut, bitch 5 ben ikzelf (Twinky), bitch 6 is ArchEnemy, bitch 7 is UncleSam, bitch 8 is FdBeer, bitch 9 is Klonk, bitch 10 is cptmarco, bitch 11 is Mannee, bitch 12 is Xessive, bitch 13 is Tigertje en bitch 14 is Mutter.

Iedereen bedankt voor het meedoen! En HuHu: GEFELICITEERD!!

Marco 6: Graafmachine

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

Als Anja, Gordon en Marco bij de zoutvlaktes aankomen, is het verlaten (gek he, midden in de nacht), en vlakbij de parkeerplaats en het huisje waar de toeristen langs kunnen komen voor een rondleiding ligt een doosje op de grond waar 'MARCO' op gekalkt is. Ze lopen naar voren en openen het kistje. Er zit een grote, gouden sleutel in, met allemaal gekleurde friemeltjes, waarin 'Succes' gegraveerd is. Marco trekt zijn wenkbrauwen op. 'The key to succes'... Het zou zo uit een escape-the-room spelletje kunnen komen. Waarom ligt dat daar in een doosje met zijn naam erop?
'Nou, jeuj, een sleutel,' zingt Gordon, 'en waar is het slot?' Ze kijken om zich heen, maar er is verder niets behalve het huisje voor de toeristen. Ze proberen de sleutel op het roestige slot, en wonder boven wonder past het. Anja gaat als eerste naar binnen, en ze klikt het licht aan met het lichtknopje links naast de deur tegen de muur. Als het licht aangaat zien ze de ruimte van binnen. Aan de muur hangt een grote poster met een chinees teken, en Gordon zegt dat het het teken is voor geluk of succes. Marco verbaast zich even over het feit dat Gordon Chinees spreekt, maar schenkt er verder nauwelijks aandacht aan.
Naast een bureautje met een computer staat een grote bak met ijsjes. Gordon schuift de bak open en deelt de ijsjes uit. Ze gaan op de grond zitten en likken gezellig aan de ijsjes. Even lijkt Tonko helemaal vergeten, tot Marco zijn bekende gekrijs ineens ergens vandaan hoort komen. Hij springt op en gooit zijn raketje in de lucht.
'Tonko!' roept hij, 'waar ben je!' maar er komt geen antwoord. Het geluid klinkt erg gedempt, en ze hebben geen idee waar het vandaan komt. Daarom lopen ze alle drie vlug naar buiten, waar het al weer wat lichter wordt.

Buiten kijken ze zoekend om zich heen, maar er is helemaal niks. Tonko's gekrijs is nog steeds hoorbaar, maar zachter dan net. Dan opeens hangt er een ruimteschip recht boven hen, dat langzaam naar beneden zakt. Ze rennen voor hun leven, en Gordon en Marco komen precies op tijd onder het ruimteschip uit. Achter hen horen ze een verschrikkelijk geluid. Gekraak van botten en gespetter van rondvliegende organen. Anja is niet meer. Als Marco weer op durft te kijken komt er een hoog gepiep vanuit het ruimteschip en staat ineens de hele zoutvlakte in roze licht, en lijkt de lucht te knetteren en trillen. Hij duikt opnieuw in elkaar, net op tijd. Een gigantische knal met vuur komt vanaf de parkeerplaats, en als hij even spiekt ziet hij dat de limousine is ontploft.
'Gordon!' roept hij, 'help!' maar hij krijgt geen antwoord. Als het roze licht dan eindelijk wegebt, ziet Marco dat op de plek waar Gordon net was, ineens een graafmachine staat. Het ruimteschip gaat weer omhoog, en verdwijnt met een woesj richting de hemel. Marco staat langzaam op, en loopt naar de graafmachine, die uitgerust is met een C1000vlaggetje, dat wappert in de wind. Omdat Marco het gekrijs van Tonko nog steeds hoort, en het lijkt te komen vanuit de grond onder hem, neemt hij het zekere voor het onzekere. Hij stapt in de C1000-Gordon-graafmachine.

Na even aan alle knopjes en handels getrokken te hebben, denkt hij door te hebben hoe het ding werkt. Hij graaft zo snel als hij kan een gat, en blijft graven. De machine zucht en steunt, maar blijft doorgaan, tot de happer na een tijdje op iets hards botst. Marco stapt uit. In het gat is een luik zichtbaar en na het resterende zout aan de kant geveegd te hebben, trekt hij aan de ring die het luik dichthoudt. Onder het luik is een trappetje, en Marco loopt naar beneden. Na een volgende deur open gedaan te hebben staat hij in een klein, ondergronds zaaltje waar allemaal vreemde wezens zitten te luisteren naar Tonko die enthousiast iets schijnt te vertellen.
'Tonko!' roept Marco alweer, maar het aapje kijkt niet om.

Buiten verandert de graafmachine langzaam weer in een Gordon, en hij is doodmoe. Hij vindt gelukkig een fiets, die tegen het huisje aanstaat. Zoals het een echte Nederlander betaamd bestijgt hij het ijzeren rots en fietst terug naar Las Vegas. Daar aangekomen neemt hij het eerste de beste vliegtuig terug naar Nederland, want hij heeft helemaal genoeg van Amerika. In het vliegveld zit toevallig een PR-medewerkster van Albert Heijn, die Gordon herkent. Ze biedt de beste man een contract aan dat hem zeker anderhalf keer zoveel oplevert als dat van de C1000. Als ze dan uiteindelijk landen op Schiphol voelt Gordon zich alweer wat beter, en dat gevoel wordt alleen maar meer als hij op het vliegveld Gerard Joling ziet staan, met een Albert Heijn pakje.

Marco loopt het kamertje binnen waar Tonko en de aliens zijn. Hij voelt zich niet helemaal op zijn gemak, maar zet toch door. Dan opeens gebeurt er iets heel vreemds...

Met dank aan Ryoga voor de sleutel, HMaster-II voor de key to succes, de geheime basis en Tonko, RealBizkit666 voor de escape-the-roomspelletjes, getikte_rik voor de ijsjes en voor het elimineren van Anja in dit verhaal, Glacier voor het uitschakelen van die gevaarlijke limo, Jappr voor het graafwerk, dennistd voor de C1000reclame, DJMO voor de Albert Heijn mevrouw en RedFever007 voor Gerard.

Wat gebeurt er? Hoe komt Tonko daar? Redt Marco het wel in zijn eentje, de arme jongen? Is Anja echt dood of gaat ze dat nog een keer? Vergeten we Gordon zomaar? (ja alsjeblieft!) en wat is nu eigenlijk het geheim van die aliens? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!

Autopech...

Autorijden is en blijft soms lastig. Je moet op zoveel dingen gelijk letten, dat het soms wel eens mis wil gaan. Soms kun je er niets aan doen, in andere gevallen ben jezelf geheel schuldig aan de brokken die je maakt. Een paar voorbeeldjes? Nou vooruit!

* Je hebt een hele kleine auto en een hele grote plek om te parkeren. Hoe moeilijk kan het dan zijn om te parkeren?
* Als je garagedeur niet automatisch omhoog gaat, moet je wel creatief zijn!
* Stel je moet als 80jarige opnieuw rijexamen doen, dan doe je dat maar. Op naar het CBR voor een testje!

De Toren van Oneindige Hoogte: Roth-End

Er gebeurde niets en Erissy opende voorzichtig één oog. De bol hing stil in de lucht. Met haar ogen op het ding gericht schuifelde ze langs de muur. De bol maakte geen aanstalten haar te volgen. Eenmaal voorbij rende ze terug naar de serverruimte. Strever stond nog steeds bij het toetsenbord.
Hij glimlachte vermoeid naar haar, 'ik zie dat ik gelukkig op tijd was. Ik heb de bollen weten uit te schakelen vanaf hier.'
'En nu?'
'Nu alleen nog dit en als Thon zijn taak doet zouden we het binnen een paar minuten moeten merken.'
Op het scherm knipperde de boodschap: [override block point awarding system y/n]

Het duurde maar een paar minuten, maar Erissy kon met zekerheid zeggen dat het de langste minuten van haar leven waren. Met ingehouden adem wachtte ze op..., ja op wat eigenlijk? Ze wist het niet. Als Thon zijn punten zou krijgen in het spel, zou hij al zijn kracht weer terughebben. Dan was hij in staat om het spel uit te zetten. Misschien waren ze wel te laat geweest en had Thon de bovenste etage van de toren niet bereikt. Misschien wilde Thon het spel helemaal niet meer uitzetten nu hij zoveel kracht had gekregen en was hij alsnog de samenwerking aangegaan met Unteto. Misschien, misschien, misschien. Strever zat uitgeput tegen de zijkant van de server.
'Strever, denk je dat er nog wat gebeurt?'
'Geef het een paar minuten. Zes keer zo snel in het spel als hier, weet je nog?'
Strever had het laatste woord nog niet uitgesproken of achterin de ruimte klonk zachte klik. Eén voor één sloegen de servers af. De tientallen draaiende ventilatoren vielen stil.
'En dat was dat', zei Strever en sloot zijn ogen.
'Strever?'
Geen reactie. Erissy pakt hem bij de schouders en schudde. Zijn ogen bleven dicht. De inspanning was toch te groot geweest voor hem. Ze moest zo snel mogelijk een dokter zien te vinden. Misschien kon ze vanaf de begane vloer bellen bij de balie van de receptie. Ze rende naar het gat. Kroop erdoor en kwam overeind.

De dreun op haar kaak sloeg haar hoofd opzij en ze voelde haar lip scheuren. Honderden rode sterren explodeerden voor haar ogen. Erissy strompelde naar voren. De volgende vuistslag wierp haar naar achteren, zodat haar achterhoofd met een doffe klap tegen de muur kwam. Een hand sloot zich om haar keel.
'Bemoeiziek wijf', fluisterde een stem naast haar oor, 'jij en Strever hebben alles verpest.'
Erissy was versuft van de klappen en ze had de metalige smaak van bloed in haar mond. Desondanks herkende ze de stem. De stem van haar baas in het spel, Roth-End.

Erissy probeerde uit alle macht haar hoofd helder te krijgen. De klappen waren hard aangekomen. Door de waas voor haar ogen zag ze slechts een vage schim waar Roth-End stond.
'Waar is hij?' vroeg hij.
'Wie?'
'Houd je niet van de domme, trut. Strever natuurlijk.'
'Ik ben hier alleen.'
Roth-End sloeg haar met de rug van zijn hand over haar gezicht. Door de stekende pijn sprongen de tranen in haar ogen. Ze bleef maar nauwelijks overeind.
Roth-End kneep nog wat harder in haar keel, 'wat doe je jezelf aan?' zei hij op een bijna vriendelijke toon, 'ongeacht of je het mij vertelt of niet, vind ik Strever toch wel. Je kunt jezelf een hoop pijn besparen als je het gewoon vertelt.'
'Waarom doe je dit?'
'Waarom? Je dacht toch niet dat Unteto dit allemaal zelf bedacht had? Die is zo makkelijk te beïnvloeden. Alleen toch nog een beetje te dom om het hele plan af te ronden. Ik had moeten weten dat het niet goed zou gaan als ik mij er zelf niet mee zou bemoeien, maar daar is het nu te laat voor. Alles is mislukt. En jullie gaan daar voor boeten. Dus vertel me waar Strever is, of ik maak de rest van je leven een hel.'
'Val dood lul!' Erissy richtte haar hoofd op en spuugde Roth-End in zijn gezicht. Een dikke klodder rood speeksel droop over zijn wang naar beneden.
'Vuile teef!'
Roth-End deed een stap achteruit en veegde de spuug van zijn gezicht. Hij graaide in zijn binnenzak, haalde een pistool tevoorschijn en richtte deze woedend op Erissy. Ze was te ver gegaan, dat snapte ze, maar het deed haar niets. Als ze de kracht had gehad, had ze hem niet alleen bespuugd, maar ook voor zijn kop geslagen. Rechts zag Erissy ineens beweging. Een luide klik klonk in de krappe gang. Roth-End keek verbaasd opzij naar de bol die stilletjes de gang in was komen vliegen. Hij richtte zijn wapen op de bol en vuurde. De kogel ketste af op het ronde metaal en liet een gaatje achter in het plafond. De aanval van de bol was snel en doeltreffend. Een regen van kogels doorzeefde het bovenlichaam van Roth-End. De bol bleef vuren tot het klik-klik-klik van een leeg magazijn te horen was. Roth-End bleef nog even staan alsof zijn lichaam er nog niet van overtuigd was dat het niet meer leefde en viel toen voorover, zijn levenloze ogen gericht op het oneindige. De bol hing stationair.
'Erissy? Ben je in orde?'
Strever kwam met moeite door het gat in de muur gekropen. Hij keek bezorgd omhoog.
'Ik werd wakker en hoorde alles. Het enige wat ik kon bedenken was de beveiliging weer aanzetten. Is alles goed?'
Ondanks de pijn in haar gezicht glimlachte Erissy naar hem.

Vanuit haar bed staarde Erissy omhoog naar het witte plafond. Strever en zij waren allebei opgenomen in het ziekenhuis ter observatie. Waarschijnlijk mochten ze de volgende dag alweer naar huis. Ze had Strever al gevraagd of hij tijdelijk bij haar wilde komen wonen, nu zijn eigen appartement in de lucht was gevlogen. Hij had dankbaar geaccepteerd. Het was geen liefdadigheid, ze was er zelf ook blij mee. Erissy liet zich uit bed zakken en liep op blote voeten naar de kamer waar Strever lag.
'Ben je nog wakker?' fluisterde ze in het donker.
'Ja. Wat is er?'
'Niets.'
Ze liep door de kamer, sloeg de dekens terug en kroop bij Strever in bed. Hij kuste haar voorzichtig op haar pijnlijke lip en drukte haar stevig tegen zich aan. Het zou nog een gekkenhuis worden, dat wist ze, maar voor nu was ze kalm en genoot ze van het moment samen. Enkele minuten later vulde het zachte ademen van de slapenden het kleine kamertje.

Verhaal van een machinist

Als mensen horen dat je machinist bent is de eerstvolgend vraag meestal te verwachten: “heb je wel eens een aanrijding gehad?”
Vaak zie ik lichte sensatie opgloeien in de ogen van de vraagsteller.
“Komt er een smeuïg verhaal met veel bloed en gecrushte ledematen?”, zie je ze verwachtingsvol denken.
Meestal vertel ik dan heel kort dat het iedere machinist, dus ook mij, een aantal keren overkomt ja.... bij mij is de teller op 6 blijven staan tot nu toe. En daarbij laat ik het zoveel mogelijk.

Zo begint een blog van een 39-jarige machinist die al 6(!) keer in zijn leven slachtoffer is geworden van een erg vervelende ervaring. Lees zijn heftige verhaal en denk de volgende keer nog even na of je jouw leven en dat van de machinist wilt riskeren, voordat je onder de spoortbomen kruipt om nog even je trein te halen of door stoer en grappig te doen.. Klik hier voor het complete verhaal op zijn Hyves-profiel

Jaap, de dikke pad.

Ik ben na de verschillende Big Brothers, bussen, Jan Smits, BZN verhalen en andere ongein eigenlijk wel een beetje klaar met de "Real Life Soaps". FOK! heeft nog een forum over De Gouden Kooi, daar wil ik nog wel eens rondneuzen om mijn mening over de "RLS" programma's te bevestigen.

In diezelfde gouden kooi heb ik zowaar iets gevonden wat ik niet zou verwachten. Beelden die mijn zieke geest volledig doodslaan. Beelden die ik nooit heb willen zien en beelden waarvan ik wou dat ik ze nooit had gezien.

Dit moet ik natuurlijk met jullie delen. Enige uitleg voordat ik een linkje naar de beelden neerzet. Er is een nieuwe bewoner, Jaap. Jaap is een corpsbal van de bovenste plank en Jaap heeft nogal last van wat overgewicht. Jaap doet de dingen die hij in het dagelijkse leven ook doet maar Jaap vergeet daarbij even dat hij via het internet te volgen is. Jaap vergeet ook dat het naakt rondwaggelen dan door mensen met een zieke geest vastgelegd wordt. Ook de momenten dat je naakte 200+ kilo uit bad tilt en op de grond neer laat ploffen en je edele delen verstopt met een champagne koeler.

Misschien niet helemaal SFW die plaatjes, maar waarom klik je dan ook na mijn omschrijving

Da's wat 'goor'

Je moet het eigenlijk wel indrukwekkend vinden. Al Gore heeft maar weer eens laten zien hoe ontzettend beïnvloedbaar de wereld is.

Na zijn legendarische verlies als presidentskandidaat van Amerika waarbij heel de wereld aan de TV was gekluisterd voor de verschillende hertellingen laat hij wederom zien dat eigenlijk alles wat je wil mogelijk is.

Zo heeft hij in het verleden besloten het geweten van de wereld te worden. Een steenrijke Amerikaan maakt zich druk over het milieu in de wereld. 16 miljoen mensen leven onder de armoedegrens in Amerika, maar Gore gebruikt zijn invloed voor het maken van een film over EnergieGebruik en global warming.

Michael Moore, maar dan met charisma, dat en zijn "boodschap" koopt natuurlijk een Oscar en ondertussen verbruikt meer dan 20 keer dan gemiddeld aan energie. Een groot huis natuurlijk meneer Gore, daar ligt het aan.

Nintendo op het podium

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe Nintendo de Wii en z'n rare besturing heeft uitgevonden, dan heb ik hier het antwoord en wat blijkt Super Mario was ook al gepland als als een spel wat zou reageren op beweging van de speler.

Eigenlijk is het bovenstaande een beroerde inleiding op een leuk filmpje van 2 mannen die tijdens een live optreden wat liggen te klooien met oude Nintendo games en motion capture techniek, briljant gedaan.

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Wheels of Frustation (behendigheidsspel) en Toon Crisis 2

Hoe goed ben jij? Ik kwam niet verder dan 4900 punten met Toon Crisis!

Met dank aan Quannum voor de submit van Toon Crisis!
Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.