Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Hyper Square

Ik hou van games waarin snelle reacties en reflexen essentieel zijn. Hyper Square is zo’n game. De opzet is simpel: doe de vierkantjes zo snel en zo vaak mogelijk in de omhulsels. De vierkantjes en omhulsels veranderen steeds van locatie, in hoeveelheden, grootte en kleur. Dit alles om het zo interessant en moeilijk mogelijk te maken uiteraard. En dat is gelukt, want het is soms flink stressen om een level te voltooien.

Hyper Square

De game bestaat uit acht stages waarin steeds nieuwe uitdagingen worden toegevoegd. Zo moet je niet langer alleen de vierkanten verplaatsen, maar ze ook groter maken of draaien. De moeilijkheidsgraad stijgt dus per stage en dat is te merken. Het wordt verwarrender en het geheel bijhouden vereist in het begin een beetje geluk. De stages hebben wel steeds dezelfde opbouw, dus wil je gaan voor een zo hoog mogelijke score, dan kun je terugvallen op muscle memory, wat erg handig is in deze game.

Een stage halen is namelijk makkelijk: het zijn veertig levels. De uitdaging zit hem in de hyper mode die hierna komt, waarin het puur gaat om een high score neerzetten en het plaatsen in de leaderboards. Is dit niets voor jou, dan is de game waarschijnlijk ook niets voor jou. Ben je een fanaat met high scores en snelle spelletjes, dan moet je deze game een kans geven. Hyper Square is hier te downloaden voor iOS (1.99 euro) en hier voor Android (gratis)