Noah Guthrie live Burgerweeshuis Deventer

Noah Guthrie is bij velen bekend als “die jongen die Sexy and I Know It op akoestische gitaar speelt”. Zijn eerste album, Among the Wildest Things, kwam eind augustus 2013 uit na een succesvolle crowdfunding campagne. Dinsdag speelde Noah in het Burgerweeshuis in Deventer en FOK! was er bij.

Het repertoire van Noah bestaat vooral uit akoestische covers die hij op YouTube zet. Zijn eerste studioalbum bevat daarentegen nummers gespeeld met een voltallige band. Echter was er voor een hele band geen plek in het knusse café van het Burgerweeshuis. Noah was daar dan ook alleen met zijn broer (Ian) op drums.

Tijdens het optreden speelde Noah vooral nummers van zijn eerste cd. Ook bracht hij een paar nummers van zijn nieuwe EP, die in april wordt verwacht. Naast deze, waarschijnlijk wat minder bekende, nummers werden er ook een aantal van zijn bekendste covers gespeeld.

Meteen bij het eerste nummer bleek dat Noah er zin in had. Hij speelde vol energie en enthousiast het nummer New Beginning. Dit enthousiasme is het gehele optreden, van ongeveer anderhalf uur, niet minder geworden.

Na het nummer Pardon Me, ging Ian Guthrie van het podium af en bleef Noah alleen met zijn gitaar over. Normaal gesproken is dit een rustig moment in een optreden. Zo niet bij Noah. Hij bleef vol overgave de nummers spelen. Tijdens dit “akoestische” deel van het optreden speelde hij zijn, naar eigen zeggen, favoriete cover Valerie. Dit deel van de setlist werd afgesloten met zijn bekendste cover Sexy and I Know It, waarna zijn broer zich weer op het podium meldde voor de nummers My Favorite Kind en The Death of Me.

Tenslotte werd de cover You are My Sunshine als laatste nummer ten gehore gebracht. Echter was dit voor het publiek niet genoeg. Na een paar keer “we want more”, kwam Noah terug om nu toch echt het laatste nummer Billie Jean te spelen.

Al met al was het een sterk optreden van een artiest die zijn YouTube-opnames feilloos over weet te brengen. Ook komen de akoestische versies van zijn eigen nummers erg goed over, al kunnen we dat natuurlijk hem wel toevertrouwen.

Iedereen die van akoestische gitaarmuziek houdt kan, naar mijn mening, blind een kaartje kopen voor een concert van Noah Guthrie. Dit kan nog voor zijn optredens in Venlo (woensdag), Amsterdam (donderdag) en Breda (vrijdag).

Setlist:
New Beginning
Break the Silence
Be with You
Can’t Move On
Pardon Me

Father Figure
Til it Thunders
Calling your Name
Valerie
Leaving California
Sexy and I Know It

My Favorite Kind
The Death of Me
You are My Sunshine

Billie Jean