Bamboesokken: heb jij ze al?

Na een eindeloos lang lijkende donkere en regenachtige herfst, winter en lente kregen we begin juli dan toch eindelijk zon en hogere temperaturen. Grote kans dat je sindsdien veel op slippers, sandalen of andere open schoenen loopt. Als het warm is, dragen de meeste mensen geen sokken. Maar soms is dat toch nodig of gewoon fijner. Omdat sokken nu eenmaal vast onderdeel van een zakelijke outfit kunnen zijn (vooral bij mannen). Of omdat je schoenen anders net niet lekker zitten. Hieronder lees je meer over verschillende soorten bamboesokken van Bamigo, en de voordelen ervan.

Bamigo sokken voor vrouwen

Er zijn verschillende soorten Bamigo sokken voor vrouwen en mannen. Footies, ook wel no-show sokken genoemd, zijn ontworpen om onzichtbaar te zijn in lage schoenen zoals ballerina's, loafers en andere lage instappers. De footies hebben siliconen strips aan de binnenkant van de hiel om te voorkomen dat ze afglijden, wat extra comfort biedt tijdens het dragen. Draag je sneakers tijdens het sporten, of geklede sneakers op je werk? Dan zijn sneakersokken van bamboe ideaal. Ook hierbij houden de antibacteriële eigenschappen je voeten fris en droog, en voorkom je irritaties of blaren door de extra ondersteuning en demping. In hogere schoenen kun je gewone bamboesokken dragen. Deze houden zowel in de zomer je voeten koel, als in de winter je voeten warm. 

De voordelen van bamboesokken

Traditioneel waren sokken vaak van natuurlijke materialen zoals katoen, wol of zijde gemaakt. De afgelopen decennia werden er steeds vaker synthetische stoffen zoals nylon en polyester toegevoegd. Onder meer vanwege de vochtafvoerende eigenschappen van flexibiliteit van deze materialen. De laatste jaren zijn bamboesokken sterk in populariteit toegenomen. En dat is niet vreemd, want deze hebben diverse voordelen ten opzichte van de daarvoor genoemde stoffen.

Comfort en goede vochtregulatie

Allereerst zijn de sokken erg zacht en comfortabel. Bamboevezels zijn van nature zacht en hebben een zijdeachtige textuur die bijzonder aangenaam aanvoelt op de huid. Bamboe is ook minder irriterend voor de huid. Dit maakt het ideaal voor mensen met gevoelige huid of allergieën. Daarbij heeft bamboe een bijzonder goede vochtregulatie en ademend vermogen. De vezelstructuur van bamboe zorgt voor een goede ventilatie, waardoor warmte en vocht effectief worden afgevoerd. Bamboevezels kunnen tot wel drie of vier keer meer vocht absorberen dan katoen. Dit helpt om je voeten droog en fris te houden.

Duurzaam

Ook een belangrijk voordeel van bamboe als textiel, is dat de teelt relatief milieuvriendelijk is. Bamboe groeit snel, ook zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Daarbij vereist de productie van bamboe veel minder water dan katoen. Waar voor een paar katoenen sokken wel 2.500 liter water nodig kan zijn, is dat voor een paar sokken van bamboe al snel tachtig procent minder. Ook fijn: bamboevezels zijn volledig biologisch afbreekbaar. Hierdoor verklein je je ecologische afdruk nog eens extra.

Een echte win-win-win

Bamboesokken zijn door hun combinatie van stijl, comfort en duurzaamheid een echte win-win-win. Of het nu gaat om footies, sneakersokken of gewone sokken, bamboevezels zorgen voor een zachte, ademende en hygiënische ervaring.