[OS] Zuid-Koreaanse sabelschermers verslaan Hongarije en pakken goud

In het Grand Palais in Parijs is woensdagavond de olympische gouden medaille vergeven in het sabelschermen bij de mannenteams. Het werd niet de meest spannende finale ooit, maar het was wel degelijk weer vermakelijk.

In de kwartfinales rekende Zuid-Korea met 45-33 af met Canada, terwijl Frankrijk met flink wat moeite van Egypte won: 45-41. Hongarije was Italië met 45-38 de baas en in een ware thriller wist Iran verrassend met 45-44 van de Amerikaanse ploeg te winnen.

Zuid-Korea maakte in de halve finales een einde aan de Franse droom (45-39), terwijl Hongarije met 45-43 nét wist te voorkomen dat Iran nog een keer zou stunten. Ondanks een prachtig toernooi eindigde Iran uiteindelijk met lege handen: Bolade Apithy, Sebastien Patrice, Maxime Pianfetti en Jean-Philippe Patrice waren dominant en klopten Ali Pakdaman, Farzad Baher en Mohammad Rahbari met 45-25 in de strijd om brons.

Dan de finale, waarin Zuid-Korea met Park Sang-won, Oh Sang-uk, Gu Bon-gil en Do Gyeong-dong een 15-11 voorsprong pakte tegen Aron Szilagyi, Krisztian Rabb en Andras Szatmari uit Hongarije. De Hongaren kwamen dankzij Szatmari terug, maar Do sloeg tegen Rabb hard toe en die 35-29 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven: 45-41 en het goud was voor Zuid-Korea.