[OS] Eerste tafeltennisgoud uiteraard naar China

China heeft weinig verrassend het eerste tafeltennisgoud van de Olympische Spelen gepakt. Bij het gemengddubbel werd in 6 games afgerekend met de laaggeplaatste Noord-Koreaanse tegenstanders, die licht verrassend de finale haalden.

Noord-Korea haalde met knap spel, door onder andere schaduwfavoriet Japan te verslaan, de finale, maar China bleek van een andere orde. In de eerste game stond China meteen op scherp. De Noord-Koreanen werd geen kans gelaten. Daarna echter kwam het Koreaanse team toch op stoom. Het ging eerst gelijk op, maar uiteindelijk werd de tweede game een prooi voor Noord-Korea, die in deze configuratie duidelijk beter in het spel zaten dan andersom. Daarna was geen game meer duidelijk in het voordeel van China, maar de komende twee wisten ze toch wel over de streep te trekken. Hiermee was nog 1 game voldoende voor de winst Toch richtten de Noord-Koreanen zich nog even op: De vijfde game kwamen ze al snel op een voorsprong die ze niet meer weggaven, en ook de zesde game ging het een tijdlang best goed en stonden ze lang voor, maar China kwam bij 8-8 gelijk en denderde er daarna overheen tot 11-8, goed voor het goud.

De bronzen finale was minder spannend: Zuid-Korea had in de eerste 3 games geen kind aan Hongkong. De vierde game was spannender en eindigde uiteindelijk in 14-12, goed voor het Koreaanse brons.