Ajax houdt zicht op kwartfinales na doelpuntloos gelijkspel tegen Aston Villa

Ajax heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen Aston Villa. In de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen de Engelse ploeg werd het 0-0. Volgende week is de return in Birmingham.

Ajax begon net zoals de laatste twee wedstrijden met vijf verdedigers. Tegen Aston Villa hadden de Amsterdammers de controle. Ze gaven zelf geen kansen weg, maar kreeg zelf ook weinig kansen. Brian Brobbey werd vaak diep weggestuurd, of hij stond buitenspel of de pass kwam niet aan bij de spits. Tien minuten voor de rust werd de spits van Ajax toch gevaarlijk. Na een goede bal van de jarige Jorrel Hato ging Brobbey alleen op de doelman van Aston Villa af, maar schoot in het zijnet. Het was wel de beste kans van de eerste helft.

De tweede helft gaf hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft. Ajax had de controle over de wedstrijd zonder zelf veel te creëren. Kenneth Taylor had de beste kans na rust. Na een snelle uitval kreeg Taylor de bal teruggelegd van Borna Sosa, waarna Taylor in de korte hoek schoot. De bal werd echter goed gepakt door Aston Villa-doelman Emiliano Martínez.

Beide ploegen zouden de wedstrijd beëindigen met tien man. Eerst kreeg Ezri Konsa zijn tweede gele kaart vanwege vasthouden. Enkele minuten later moest ook Tristan Gooijer vroegtijdig van het veld na een domme overtreding en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.