Waterpolosters naar playoffs WK na nederlaag en ruime zeges

De Nederlandse waterpolosters zijn in Qatar druk bezig om hun wereldtitel te verdedigen. Die won de ploeg vorig jaar in juli, maar door verschuivingen van toernooien vanwege COVID-19 in de afgelopen jaren is er nu alweer een WK, in de Qatarese hoofdstad Doha.

Nederland begon het WK tegen dé grootmacht van de afgelopen twee decennia, de Verenigde Staten. Daarin liep Nederland bijna constant achter de feiten aan, waardoor al snel duidelijk werd dat de wedstrijd weinig op zou leveren. Simone van de Kraats scoorde vier keer, maar Nederland verloor met 10-8.

Van de andere twee wedstrijden kon het resultaat vooraf al min of meer ingevuld worden, zoals gebruikelijk in het mondiale waterpolo. Kazachstan ging met 27-4 voor de bijl en donderdag moest Brazilië er met 27-5 aan geloven. De Amerikaanse ploeg won uiteraard ook simpel van beide landen en plaatste zich dus rechtstreeks voor de kwartfinales, terwijl Nederland eerst een tussenronde moet spelen.

Nederland speelt zaterdag om 10.00 uur Nederlandse tijd in de playoffs tegen China, waarna de winnaar van dat duel het maandagavond tegen Hongarije op mag nemen.