Uitslag NEC - Heracles

NEC blijft uitstekend presteren in de eredivisie. De ploeg van Rogier Meijer keek al snel tegen een achterstand aan, maar draaide de wedstrijd in de tweede helft om en won het met 3-1 van Heracles Almelo.

Binnen drie minuten kwam Heracles in Nijmegen al voorsprong dankzij Jizz Hornkamp, die een voorzet van Emil Hansson binnen kopte. Snel daarna leek Heracles ook op 0-2 te komen. Jordy Bruijn scoorde uit een volley, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Na verschillende kansen in de eerste helft kwam NEC snel in de tweede helft langszij. De Nijmegenaren kregen een penalty na een overtreding van Justin Hoogma op Ogawa, die vanaf 11 meter zelf raak schoot. Niet veel later maakte de Japanse spits de 2-1 uit een voorzet van Sontje Hansen. Tjaronn Chery maakte uit een vrije trap de 3-1 en door de zege stijgt NEC naar een knappe zesde plaats.