Dominante Bearman wint Formule 2-hoofdrace Barcelona, Verschoor 10e

De jonge talenten in de Formule 2 hebben zondag op het circuit van Barcelona de hoofdrace van dit weekeinde afgewerkt. Dat werd weer eens een strijd tussen de verschillende tactieken met de banden, wat uiteindelijk een leuke race opleverde.

Oliver Bearman vertrok vanaf poleposition, naast Enzo Fittipaldi en gevolgd door Jack Doohan, Ayumu Iwasa, Theo Pourchaire, Dennis Hauger, Victor Martins, Frederik Vesti, Jak Crawford, Amaury Cordeel, Richard Verschoor en Arthur Leclerc. Bearman en Fittipaldi behielden hun posities bij de start, Pourchaire schoof sterk door naar plek drie, voor Doohan en Iwasa.

Na negen ronden kwamen Pourchaire en Iwasa als eerste nieuwe banden halen, Fittipaldi kwam er een ronde later achteraan, net als Doohan. Nog twee ronden later maakte ook Bearman zijn stop, waarbij hij gewoon weer voor Fittipaldi en Pourchaire de baan op kwam - Iwasa ging wel langs Doohan via de pitstops en nam niet veel later ook Pourchaire te grazen.

Richting de helft van de race ging Doohan langs Pourchaire voor de virtuele vierde plek en met ruim tien ronden te gaan werd de volgorde pas echt duidelijk: leider Martins kwam als laatste van de toppers binnen, hij had de omgekeerde strategie en wisselde naar zachte banden. Bearman reed zo op de baan aan de leiding, voor Fittipaldi, Iwasa, Doohan, Martins en Vesti, die Pourchaire passeerde.

Martins ging lekker op de zachte banden en reed soepel voorbij Doohan, net als de eveneens laat gestopte Vesti, die ook op zachte banden reed. Met drie ronden te gaan wist Martins plek drie over te nemen van Iwasa, die op zijn beurt Vesti van zich af hield. Bearman pakte een fraaie zege, voor Fittipaldi en Martins - Verschoor finishte als tiende.