F3-coureur Marti oppermachtig in hoofdrace Barcelona

Op het circuit van Barcelona is zondagochtend de hoofdrace verreden voor de jongelingen in de Formule 3. Het was een vermakelijke race, hoewel de strijd om de overwinning dan weer niet echt geweldig spannend was.

Poleposition was voor Pepe Marti, met Taylor Barnard naast zich. Franco Colapinto en Dino Beganovic volgden op rij twee, voor Paul Aron, Gabriel Bortoleto, Sebastian Montoya, Mari Boya, Leonardo Fornaroli, Gregoire Saucy, Luke Browning en sprintracewinnaar Zak O'Sullivan.

Marti moest bij de start flink knokken, maar hield Barnard achter zich, terwijl Fornaroli en Browning in het middenveld in de clinch raakte en daarmee voor een safety car-situatie zorgden. Na een paar ronden konden we door en niet veel later reed Colapinto voorbij Barnard naar plek twee, waarna ook Beganovic de Brit passeerde.

In de tweede helft van de race nam Bortoleto Barnard ook te grazen en niet veel later volgde Aron ook al. Marti was ondertussen niet bij te halen en pakte een zeer overtuigende zege, voor Colapinto en Beganovic.