Philipsen wint dankzij uitstekend voorbereidend werk van Van der Poel de derde etappe in Tirreno-Adriatico

Jasper Philipsen heeft na een perfecte lead-out van Mathieu van der Poel de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De 25-jarige Belg won voor Phil Bauhaus en Biniam Girmay. Fabio Jakobsen en Dylan Groenwegen kwamen niet verder dan een achtste en negende plaats.

De derde etappe in de Tirreno-Adriatico was op papier een nieuwe kans voor de snelle mannen in het peloton. Toch waagde Jumbo-Visma op ruim tien kilometer van de streep om de sprint te ontlopen. De Nederlandse ploeg probeerde het in waaiers te trekken, en leek daarin ook te slagen. Een groep van twintig renners wisten zich los te maken van het peloton, maar op vier kilometer kwam alles weer samen.

Zoals verwacht werd het een massasprint en daarin trok Mathieu van der Poel op perfecte wijze de sprint aan voor zijn ploeggenoot Jasper Philipsen, die het vervolgens makkelijk afmaakte. Hij won met duidelijk verschil van Phil Bauhaus en Biniam Girmay. Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen kwamen er in de sprint er niet aan te pas.

Donderdag is er een bergopaankomst in de Tirreno-Adriatico.

Results powered by FirstCycling.com