Uitslag PSV - FC Twente

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente gewonnen. In Eindhoven won de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 3-1 en slaan daarmee is het gat in de stand nu zes punten met Twente.

FC Twente begon slordig aan het duel tegen PSV en dat werd al snel afgestraft door de thuisploeg. Op een prachtige voorzet van Johan Bakayoko wist Fabio Silva, die voor het eerst in de basis stond, te scoren. Virgil Misidjan kreeg vlak daarna de kans op de gelijkmaker, maar PSV-doelman Walter Benitez redde en PSV zou met 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft had Silva samen met Xavi Simons de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar gingen niet goed om met de ruimte die zich beide kregen. Daarna kwam Twente langszij nadat een voorzet van Misidjan bij de tweede paal binnenviel. PSV was even van slag en Michel Vlap kreeg snel daarna de kans op 1-2, maar de aanvallende middenvelder faalde met een kopbal van dichtbij. Nadat FC Twente de kans miste om op voorsprong te komen slaagde PSV daarin wel. Na een nieuwe prachtige voorzet van Bakayoko wist ditmaal Luuk de Jong te raak te koppen en zorgde daarmee voor de 2-1. Simons besliste vervolgens de wedstrijd door de 3-1 te maken en dat zou ook de eindstand zijn.