Uitslag FC Volendam - FC Groningen

De problemen voor FC Groningen, de hekkensluiter van de Eredivisie, zijn na vanmiddag alleen maar groter geworden. Het verloor vandaag het degradatieduel tegen FC Volendam met 3-2.

Groningen was in het begin van de wedstrijd wel de bovenliggende partij en was via Pepi ook dicht bij een goal, maar hij wist niet te scoren uit een kopbal. Het was Volendam dat op voorsprong kwam, maar daar ging een grote fout van Groningen aan vooraf. Chalus zijn terugspeelbal was veel te kort en werd onderschept door Oristanio, die faalde vervolgens niet in de afronding, 1-0.

In de tweede helft kwamen de bezoekers al snel langszij, Hove scoorde de 1-1 uit een hoekschop. Volendam was niet van slag want vijf minuten later leidde het alweer, Twigt scoorde met een kopbal. FC Groningen bleef strijden en dat werd beloond, Pepi schoot de 2-2 binnen. Uiteindelijk was het toch Volendam dat er met de zege vandoor ging nadat Mühren de beslissende 3-2 scoorde.