Nederlandse voetbalvrouwen uitgeschakeld op EK na rake strafschop Frankrijk in verlenging

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn op het EK in de kwartfinales uitgeschakeld. In Rotherham bleek Frankrijk in de kwartfinale na een verlenging te sterk voor een zwak Oranje. Eve Perisset zorgde vanaf elf meter voor de enige treffer van de avond.

Oranje had het geluk dat het bij rust nog 0-0 stond. De Nederlandse voetbalvrouwen hadden weinig te vertellen tegen Frankrijk en mocht van geluk spreken dat Frankrijk niet goed omging met de kansen die ze kregen van Oranje. Keepster Daphne van Domselaar trad meerdere malen goed op en kreeg ook hulp van de paal en Stefanie van der Gragt.

Pas na een uur spelen werd Nederland een keer dreigend vanuit een corner, maar dat was het wel aan Nederlandse kant. Frankrijk kreeg minder kansen in de tweede helft, maar was toch een aantal dichtbij een treffer. Opnieuw waren de Franse speelsters niet scherp genoeg voor doel.

In de verlenging kwam Frankrijk verdiend op voorsprong al moest dat wel met een penalty. Dominique Janssen maakte in de zestien een overtreding op Diani. De scheidsrechter had het in eerste instantie gemist, maar na ingrijpen van VAR werd de bal alsnog op de penaltystip gelegd en die werd vervolgens benut door Perisset, al zat Van Domselaar er nog dicht bij.

In de tweede verlenging probeerde Oranje het wel, met verschillende aanvallende wissels, maar het was niet bij machte om het Frankrijk moeilijk te maken.