Fransman Victor Perez wint Dutch Open na play-off tegen Fox

Golfer Victor Perez heeft in Cromvoirt de Dutch Open gewonnen. De Fransman stelde de zege veilig in de play-off over vier holes tegen de Nieuw-Zeelander Ryan Fox.

Voor Perez betekende het zijn tweede zege op de Europese Tour. Zijn eerste overwinning behaalde de 29-jarige golfer in 2019 op het Alfred Dunhill Championship. De Pool Adrian Meronk werd derde, met één slag meer dan Perez en Fox. 

Fox noteerde op de laatste hole een dubbele bogey en zag in het clubhuis dat Perez daarvan profiteerde. Een playoff volgde en in de vierde ronde op hole 17 viel de beslissing in het voordeel van Perez.  “Ik moet eerlijk zeggen dat het geluk aan mijn zijde was vandaag. De lange putts die ik in de ronde maakte en ook in de play-offs, het moet magie zijn geweest. Ik ben er altijd in blijven geloven, want golf laat zich moeilijk voorspellen. Ook toen Ryan die birdies en eagle net na de turn maakte. Ik probeerde op het laatst niet naar het scorebord te kijken. Toch zag ik op 17 dat hij terugviel naar -13. Birdie maken op 18 was voor mij alleen niet zo makkelijk, maar gelukkig kwam het in de play-offs toch nog goed.”

Tweevoudig winnaar Joost Luiten, die donderdag na de openingsdag nog leidde maar daarna ver wegzakte, sloot het toernooi goed af en eindigde als 43e. Lars van Meijel wist niet in de top 50 te eindigen. "Ik ben blij dat het erop zit", zei Luiten na zijn slotronde. "Ook vandaag was de start dramatisch, maar mooi om met een eagle te eindigen. Ik kwam hier niet om voor de vijftigste plek te spelen. De laatste drie dagen waren frustrerend."