Frankfurt wint Europa League na strafschoppen van Rangers

Eintracht Frankfurt heeft zijn tweede Europese hoofdprijs uit de clubhistorie te pakken. In Sevilla was de Duitse ploeg, die in 1980 de UEFA Cup veroverde, in de finale van de Europa League het Rangers FC, van Giovanni van Bronckhorst na strafschoppen de baas. Na negentig minuten was de stand 1-1, waarna de verlenging geen treffers meer opleverde.

Eintracht Frankfurt was in de eerste helft de betere van Rangers FC, maar dat leidde nog niet tot grote kansen en bij rust was het 0-0. In de tweede helft nam de Schotse ploeg de leiding. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst profiteerde optimaal van een uitglijder in de Duitse defensie. Lucas Tuta gleed na een klein uur spelen weg, waarna de Nigeriaanse spits Joe Aribo van Rangers één op één met keeper Kevin Trapp eenvoudig de openingstreffer maakte. Lang kon Rangers FC niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later maakte Eintracht Frankfurt gelijk. Rafael Borré zorgde daarvoor op aangeven van van oud-FC Groningen-speler Filip Kostic.

En nadat de spannende slotfase geen doelpunten meer opleverde en de verlenging ook niet, kwam het dus op strafschoppen aan. Daarin miste Aaron Ramsey namens de Schotten, terwijl alle penalty’s van de Duitsers werden benut. Eintracht Frankfurt won zodoende de Europa League en mag door de winst volgend jaar in de Champions League spelen.