FOK! Wat een weer: kleine misser van weerman S

winterbanner

Welkom!

Een kleine misser is altijd beter dan een grote misser! Ik toeterde in het weerbericht van gisteren dat de kans op opklaringen niet zo heel erg groot was, en dat dat het 's middags overal wel bewolkt zou zijn of worden. Voor een groot deel klopte dat ook. Echter...

Er lag een groot opklaringsgebied op de Noordzee en die was letterlijk omringd door bewolking. Een storing ten noorden en westen, en lage bewolking en nevel ten zuiden. Wat wilde nu het geval: dit opklaringsgebied bereikte ook (deels) de westelijke provincies. In een strook vanaf Terschelling tot Hoek Van Holland was het werkelijk een prachtige dag met volop zonneschijn. De zon heeft in deze gebieden bijna 6 uur geschenen. Dat was absoluut niet verwacht en een mooie meevaller. 

Het was zelfs zo lekker buiten met maxima van 12 graden (die ik gelukkig wel correct had verwacht) dat ik besloot er even op uit te gaan. Heel toevallig kwam ik een gebouw tegen waar ik even pauze hield. Had ik beter niet kunnen doen, want voordat ik er erg in had kwamen er diverse mensen op mij af en voor ik het goed en wel door had hadden ze mij een prik in mijn arm gegeven. Ze lieten mij pas gaan toen ik beloofd had om op 2 maart terug te komen. Ik had dus geen keuze om toe te geven. Dit allemaal terzijde.  

Al fietsend genoot ik van een lekker zonnetje, al was de wind wel erg nadrukkelijk aanwezig. 

Het overgrote deel van het land keek echter tegen een grijze wolkendeken aan. Het miezerde af en toe en soms waren ook de zichten matig. Heel anders dan hier dus. Ook het kwik bleef daar iets achter, al was het vrijwel overal 10 graden. Dat was dan net weer iets hoger dan ik gedacht had.

Inmiddels komt de storing uit het westen ook wat dichterbij en ook op de Noordzee begint nu bewolking te ontstaan. In de loop van de avond zal het dan ook in de opklaringsgebieden weer bewolkt gaan worden. Ook de komende nacht gaat het niet vriezen.

Morgen is er voor de meeste mensen weinig verandering ten opzichte van vandaag. Het enige verschil is dat het nu ook langs de kust bewolkt zal zijn. Verder valt er in het noorden af en toe regen- of motregen en in de loop van de dag zal dat ook in het midden gaan gebeuren. Dit komt omdat de noordelijke storing tergend langzaam naar het zuiden toe zakt. De kans op zon is uitermate gering en een verrassing zoals vandaag zit er denk ik niet in.

Het is wederom een zachte dag met temperaturen rond 11 graden. De westelijke wind is matig tot (vrij) krachtig. Later op de dag neemt de wind duidelijk af.

Donderdag maken meer plaatsen kans op een zonnetje, al kan er dan wel een buitje vallen.

Au revoir!  

Onrustige lucht (Foto: _UserName_)

Een onrustige lucht in de Achterhoek. De voorbode van het rumoer van afgelopen zondag. Mijn collega _UserName_ maakte deze foto op zaterdag. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!