Jagex kondigt bordspel en tabletop RPG van RuneScape aan

Jagex, de ontwikkelaar en uitgever van de MMORPG RuneScape, heeft de handen ineengeslagen met Steamforged Games, gespecialiseerd op het gebied van tabletop-gaming. Samen gaan ze zowel een bordspel als een tabletop roleplaying game (TTRPG) maken geïnspireerd op RuneScape’s fantasiewereld van Gielinor. Het bordspel lanceert op Kickstarter, terwijl de TTRPG rechtstreeks naar de winkels gaat. Beide spellen komen nog dit jaar uit.

De spellen zijn gebaseerd op avonturen, personages en locaties uit de 21-jarige geschiedenis van RuneScape. Het bordspel neemt één tot vijf spelers mee op quest-gebaseerde campagnes door Gielinor. Spelers moeten uitrusting maken en upgraden, hun personages upgraden, speciale recepten koken, omgaan met NPC's en hun skills testen terwijl ze verschillende regio's van de wereld verkennen. Ook zijn er zijmissies om spelers onderweg af te leiden en te vermaken.

De TTRPG bestaat uit een geïllustreerd, hardcover regelboek dat je een RuneScape tabletop roleplaying game laat runnen. Je bouwt je eigen personages, verkent Gielinor en creëert unieke en spannende quests. Het TTRPG-boek is ook volledig compatibel met de fifth edition regelset van D&D.

De RuneScape-spellen worden Steamforged's twaalfde bewerking van een videogame voor tabletop. Een eerdere adaptatie was onder meer het Monster Hunter: World-bordspel, dat in 2021 3,4 miljoen pond opleverde op Kickstarter.

Announcement Runescape tabletop
Announcement Runescape tabletop