Cruciale getuige fatale mishandeling Carlo meldt zich nadat hij herkenbaar op tv is getoond

De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht een getuige van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca duidelijk herkenbaar in beeld gebracht. Deze ongebruikelijke stap is genomen omdat de man vermoedelijk filmbeelden heeft gemaakt van de mishandeling en van de daders en daardoor een belangrijke getuige. De getuige is vermoedelijk een Nederlander. Ook is de politie op zoek naar een Duitse vrouw die zich na de mishandeling over Carlo ontfermde.

Vrijdag moeten negen verdachten voor de rechtbank verschijnen voor een pro-formazitting. Vier van hen worden direct verantwoordelijk gehouden voor de dood van Heuvelman. De overige vijf worden verdacht van geweldpleging en het mishandelen van andere mensen in de bewuste nacht op Mallorca. Allen ontkennen elke betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. Ze zeggen hem hem niet aangeraakt te hebben.

Update 13.00 uur: De door de politie gezochte getuige die beelden heeft gemaakt van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca heeft zich gemeld. 

Eerdere berichtgeving: