Vitesse in wachtkamer na simpele overwinning op Mura

Vitesse heeft met 3-1 gewonnen van het Sloveense Mura en moet nu afwachten of dat voldoende is om zich te plaatsen voor de volgende ronde van Conference League. De Arnhemmers staan na de afsluitende groepswedstrijd op plaats twee, maar mocht Tottenham Hotspur winnen van Stade Rennais dan gaan de Spurs op doelsaldo Vitesse voorbij.

Vitesse begon onder protest aan het treffen met Mura wegens de vrees voor een oneerlijk competitieverloop, doordat Tottenham weet na vanavond precies wat het moet doen om Europees te overwinteren. Vitesse begon goed aan de wedstrijd tegen het Sloveense Mura en bij rust leek een grote uitslag in de maak.

Na 45 minuten stond het 3-0 voor Vitesse en kregen in de tweede helft kansen op meer, maar de kansen waren niet besteed aan de Arnhemmers in de tweede helft. In de laatste tien minuten kreeg Vitesse ook nog een doelpunt tegen, waardoor als Tottenham Hotspur van Stade Rennais weet te winnen Vitesse is uigeschakeld op doelsaldo.