FOK! Wat een weer: grijsheid overheerst

herfstbanner

Het is bewolkt en de regen boven het westen breidt zich oostwaarts uit. De regen gaat in de loop van de avond over in (natte) sneeuw waardoor het in het midden en oosten even wit kan worden, vooral in hogere delen zoals de Veluwe kan een sneeuwdek van enkele cm gevormd worden. Hierdoor kan ook gladheid ontstaan waarvoor code geel is uitgegeven. Later in de avond komen er in de noordwestelijke en noordelijke kustgebieden enkele buien voor, mogelijk met hagel en onweer. De meest matige wind is zuidoostelijk. Langs de kust is de wind (vrij) krachtig, later in de avond draait de wind aan de westkust naar west en is dan krachtig, mogelijk hard 6-7 Bft. Bij buien is er aan zee kans op zware windstoten van circa 80 km/u.

Komende nacht valt er in het oosten en noordoosten aanvankelijk (natte) sneeuw. De gevallen sneeuw smelt weer weg. In de loop van de nacht breiden opklaringen zich van het westen uit over het land, wel blijven in het noorden en noordwesten van het land enkele regenbuien mogelijk. In de sneeuw ligt de temperatuur dichtbij nul. In de loop van de nacht loopt de temperatuur van het westen uit weer op. De wind is zwak tot matig, draait in de loop van de nacht naar west tot noordwest en is in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig.

Morgen zijn er perioden met zon. In het noordoosten komt er in de ochtend nog een enkele bui voor, maar in de middag is het overal droog. In de namiddag neemt van het westen uit de bewolking toe en in de avond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen gaat in het oosten en noordoosten over in (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De westelijke wind is zwak tot matig en draait in de middag naar zuidwest en wordt dan aan de kust krachtig. (Bron: KNMI)


Donker in het bos, grijs voorbij de bomen (Foto: Partner van _UserName_)
Donker in het bos, grijs voorbij de bomen. Ook nabij Winterswijk. (Foto: Partner van _UserName_)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.