Honden doodgeschoten uit naam van Australische COVID-maatregelen

Australië is enorm in de ban van de coronamaatregelen, aangezien de besmettingen sinds juni al blijven oplopen. In het land waar de politie honderden demonstranten tegen een schijnbaar nutteloze, maandenlange, lockdown in Sydney heeft opgepakt en waar mensen in quarantaine verplicht gaan worden om waarschuwingen op hun deuren te plakken, zijn ze inmiddels overgegaan op het executeren van honden.

In Bourke Shire Council, in de deelstaat New South Wales, zijn enkele in beslag genomen honden afgemaakt voordat medewerkers van een kennel deze hadden kunnen ophalen. De autoriteiten zouden willen voorkomen dat de vrijwilligers moesten reizen om de honden op te komen halen en zo mogelijk het coronavirus zouden verspreiden.

"We hebben dit gedaan om onze medewerkers en gemeenschap, inclusief de kwetsbare Aboriginal-gemeenschap, te beschermen tegen besmetting met het coronavirus", aldus een woordvoerder van de regio.

De medewerkers van de kennel zijn ontdaan, vooral omdat ze zelf al ruime maatregelen hadden getroffen om de dieren op te komen halen.

"We zijn diep bedroefd en volledig ontzet door deze harteloze afschieten van de honden en we verwerpen volledig de onaanvaardbare redenen van de gemeente dat deze moord blijkbaar werd gepleegd als onderdeel van een COVID-veilig plan", aldus mevrouw Ryan, medewerker van de kennels.