Vakantievierder ontsnapte eerder aan 'Mallorcamoordenaars'

Vrienden van een jonge Nederlandse vakantieganger konden hem, tijdens hun vakantie op Mallorca, ternauwernood uit de agressieve klauwen van een groep relschoppers trekken. Nu blijkt dat deze groep verantwoordelijk gehouden wordt voor het mishandelen en doden van Carlo Heuvelman, die door leden uit de groep 'gekopschopt' werd.

Weblog Geenstijl is al druk bezig de identiteit van deze Gooise kopschopkakkers te achterhalen. Deze week werd bekend dat zij de mazzel hebben dat het openbaar ministerie in Spanje waarschijnlijk geen zin heeft in de advocatenlawine die de gefortuneerde ouders van de verdachten hebben ingehuurd. De jongens zullen dan ook in Nederland terecht staan.

De mishandelde jongen overleefde de afstraffing, maar hield er een dubbele neusbreuk en een gescheurde lip aan over, zijn vriend een gebroken hand. Beiden hebben aangifte gedaan.

Ruziezoekers
De 'Mallorcamoordenaars' waren tijdens hun vakantie niet met 'chickies' bezig, maar met ruzie zoeken, zo bevestigde een horeca-eigenaar. "Ze waren al langer op zoek naar problemen. Gewoon vervelend gedrag. Ze zijn niet voor niets eerder op de avond al verwijderd. Dat gebeurt niet zomaar natuurlijk."

De moeder van de mishandelde jongen vertelt over het irritante gedrag van de Gooise kopschopkakkers. "Je moest in die zaak blijven zitten, vanwege coronaregels. Maar zodra mijn zoon of een vriend van hem naar de wc moest, werd meteen hun stoel ingepikt. Dat begon te irriteren. Toen het weer gebeurde, wilde mijn zoon zijn stoel terugpakken."

Buiten opgewacht
De jongens werden door dat gedrag de zaak uitgezet, waar het irriteren van anderen gewoon verder ging. Ook riepen ze dat ze de jongen buiten wel op zouden wachten. "Mijn zoon bleef eerst nog binnen, maar twee van zijn vrienden gingen op een gegeven moment wel naar buiten."

De groep uit het Gooi was inmiddels aardig gegroeid en ze voelden zich stoer. "Een van hen begon meteen te intimideren, door heel dicht tegen het gezicht van anderen te staan. Mijn zoon wilde de boel sussen, zei dat iedereen op vakantie was en normaal moest doen, maar hij kreeg voor hij het wist een klap van links en rechts."

Deze jongen zat al snel onder het bloed, net als een andere jongen die ook razendsnel werd aangevallen en waarvan zijn bril aan de andere kant van de straat belandde. Terwijl hij op de grond lag werd hij continue geslagen en geschopt.

Zijn vrienden wisten hem toen ternauwernood voor de voeten van de jongens weg te trekken. "Als zij niet hadden ingegrepen was dat zeker gebeurd. Dan was hem misschien wel hetzelfde overkomen als Carlo. Het is werkelijk afschuwelijk dat mensen tot zoiets in staat zijn, en het risico nemen dat ze iemand doodtrappen."

De moeder is blij dat haar zoon er relatief goed, met een kort bezoek aan het ziekenhuis, vanaf gekomen is. "Ze waren enorm opgefokt, iedereen vraagt zich af hoe dat kwam. Ze keken ook raar uit hun ogen. En ze vielen op door hun dure kleding. Merken als Dsquared bijvoorbeeld."