OS: 'Dream Team' verliest voor het eerst sinds 2004 wedstrijd op Spelen

De Amerikaanse basketballers zijn de Olympische Spelen begonnen met een verrassende nederlaag. De sterren uit de NBA werden zondag met 83-76 verslagen door Frankrijk. Voor het Dream Team was het hun eerste nederlaag op het olympische podium sinds 2004. Destijds werden ze verslagen in de halve finale verslagen door de latere winnaar Argentinië.

Amerika begon in Tokio met Damian Lillard, Zach LaVine, Kevin Durant, Draymond Green en Bam Adebayo. Bij rust stond het nog 45-37 voor de Amerikanen, maar in het derde kwart werd die marge helemaal verspeeld. Evan Fournier hun uitblinker. Hij was goed voor 28 punten. Frankrijk wist op het WK in 2019 in de kwartfinales de VS te verslaan. 

De voorbereiding van de Amerikanen verliep allesbehalve soepel. Omdat de play-offs in eigen land pas laat eindigden, gaven meerdere sterspelers de voorkeur aan rust. Sommigen moesten thuisblijven vanwege corona en een aantal andere spelers kwamen pas op het laatste moment aan in Tokio. 

De Verenigde Staten spelen in de groepsfase nog tegen Iran (woensdag) en Tsjechië (zaterdag). De nummers een en twee en de beste nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinales.