Geen Olympische Spelen voor Nederlandse honkbalploeg na kansloze nederlaag tegen Venezuela

De Nederlandse honkballers hebben zich niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. In de halve finale was het tegen Venezuela al na zeven innings voorbij voor het Nederlands team. Oranje verloor met 10-0 van het Zuid-Amerikaanse land.

Nederland moest het in de halve finale van het olympisch kwalificatie toernooi opnemen tegen Venezuela, waarvan het in de groepsfase kansloos verloor, en ook in de halve finale waren de Nederlandse honkballers kansloos tegen het Zuid-Amerikaanse land.

Oranje keek in de eerste inning direct tegen een achterstand aan, maar in de derde inning ging het helemaal mis voor het Nederlands team. Werper Jair Jurrjens had geen grip op de Venezolaanse slagploeg en zag Venezuela uitlopen naar 6-0 en vanaf daar was het een kansloze missie, zeker omdat Venezolaanse pitcher Henry Centeno de Nederlandse slagploeg domineerde en maar twee honkslagen in de gehele wedstrijd tegen kreeg.

Venezuela strijdt nu met de Dominicaanse Republiek om het resterende olympisch ticket. Japan, Israël, Korea, Mexico en de Verenigde Staten waren al zeker van de Spelen.