FOK! Wat een weer: nog even volhouden mensen!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

11 punten!  

Het is nog even volhouden mensen, maar als uit gaat komen wat de weerkaarten ons nu voorschotelen, dan staat ons een markante weersomslag te wachten. Het ziet er naar uit dat er zich een krachtig warmbloedig hogedrukgebied boven onze omgeving gaat ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we een overgang gaan krijgen naar (vrij) stabiel en warm weer. Zelfs de 30 graden verschijnt in de uitvoer. Met een piek rond 32 graden begin volgende week. Kanttekening daarbij is dat het misschien niet heel stabiel is en er kans is op een lokale onweersbui. Enfin, dat is nog ver weg. 

Stabiel is het tot het einde van de week zeker niet. Vandaag trokken er in de ochtend nog een paar pittige buien van zuidwest naar noordoost over het land. Tegen het middaguur waren die vrijwel overal verdwenen en kregen we een heel aardige middag. Tussen de sluierbewolking door scheen de zon. Tot de avond bleef het droog. Inmiddels vallen er in het westen alweer een paar lichte buien.

Vannacht komt er dan weer een portie regen op ons af. Aan het einde van de nacht regent het overal. Er kan weer zo'n 10 mm vallen. Dat is iets wat we de laatste dagen vaker zagen. 

Tegen lunchtijd moet het in het westen dan net droog zijn geworden. De regen trekt verder weg en uiteindelijk wordt het ook in Limburg droog. Lang duurt dat allemaal niet, want terwijl opklaringen zich aandienen zijn de volgende buiengebieden alweer onderweg. Deze worden in de loop van de dag steeds actiever en uiteindelijk zal er ook onweer en hagel bij voorkomen. Met name bij passage van een trog zijn dat behoorlijk actieve buien.  Er kunnen ook flinke windvlagen voorkomen.

Bij dit alles loopt het kwik op naar een graad of 15 bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind.

Tot ziens!  

DJMO aan de wandel (Foto: DJMO)
Waarom er omheen lopen als je...

Wandelen deel 2 (Foto: DJMO)
...Als je er ook overheen kan. (Foto's DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.